rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La 'Revista de Catalunya' arriba als 300 números i 'Serra d'Or' als 700

Es tracta de dues revistes veteranes en llengua catalana, nascudes el 1924 i el 1959 respectivament

L’escriptor Albert Manent, parafrasejant Eugeni d’Ors, elogiava la «Santa continuïtat» com un dels motors principals de construcció del país. Doncs bé, aquesta continuïtat és un fet en l’edició de dues de les revistes més antigues i de prestigi publicades al nostre país i en llengua catalana.

 

Tant la 'Revista de Catalunya', creada per l’historiador Antoni Rovira i Virgili el 1924, com 'Serra d’Or', nascuda el 1959 sota l’aixopluc de l’Abadia de Montserrat, han publicat en poc temps números rodons, 300 en el cas de la primera i 700 en el cas de la segona.

La 'Revista de Catalunya' actualment està dirigida per l’editor Quim Torra, i compta amb un tiratge d’entre 600 i 1000 exemplars per número. S’editen 6 números l’any, dos dels quals tracten temes monogràfics, els darrers dels quals són 'La nova articulació catalana-valenciana-balear'—amb salutacions dels tres presidents del nostre àmbit lingüístic— i 'Enric Prat de la Riba (1870-1917): pensar i construir una Catalunya per al futur'. Els volums ordinaris de la 'Revista' tracten temes tan transversals com la història, la literatura, l’economia, l’art, la llengua i l’opinió de l’actualitat.

En el número 300 de la 'Revista de Catalunya' —octubre-desembre 2017— es parla de la col·lecció privada sobre el detectiu Sherlock Holmes —la novena més important d'Europa—, es recorda l’historiador de l’art Frederic Pau Verrié, s’edita un text inèdit de J.V. Foix sobre Josep Pla i es pren perspectiva del president Josep Tarradellas, que de republicà passà a monàrquic. També hi ha un sucós dossier sobre la història de la 'Revista de Catalunya' amb textos de tots els que n’han estat directors, entre els quals Antoni Rovira i Virgili, Ferran Soldevila, J.V. Foix, Armand Obiols, Jaume Serra i Húnter, Max Cahner, Albert Manent i Josep M. Roig.

 

Portada del número 300 de la 'Revista de Catalunya' | Cedida

 

Per la seva banda, 'Serra d’Or', dirigida per l’historiador i monjo de Montserrat Josep Massot i Muntaner, i editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, l’editorial més antiga d’Europa, té una periodicitat mensual i tracta aspectes culturals en un sentit ampli —llengua, literatura, arts plàstiques o cinema— així com temes històrics, religiosos i de pensament, entre d’altres. Té un tiratge d’uns 8000 exemplars mensuals. En el número 700 de la revista —abril de 2018— s’hi publica una entrevista a l’escriptor Jordi Puntí, es retrata la figura del filòsof Raimon Panikkar, es fa un balanç de la trajectòria del director d’orquestra Antoni Ros Marbà i s’edita un magnífic reportatge fotogràfic de la casa Vicens d’Antoni Gaudí.

 

És important la continuïtat en les publicacions d’ambdues revistes de reflexió, per les quals sempre són necessaris la renovació pel que fa als subscriptors. Podeu trobar més informació a la web de 'Revista de Catalunya' i de 'Serra d'Or'.

 

Portada del número 700 de la revista 'Serra d'Or' | Cedida

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris