Setmana Santa i pluges. Una combinació habitual que, una vegada més, es repeteix en bona part de la geografia espanyola. Cada any, són milers de persones les que miren al cel amb incertesa mentre avancen les processons, desitjant que el temps respecti les celebracions religioses i també les escapades vacacionals.
Aquesta tradició meteorològica s'ha convertit gairebé en un clàssic de la primavera. Els núvols, el paraigua i les previsions es converteixen en protagonistes d'aquestes dates. I encara que sempre es manté l'esperança d'uns dies assolellats, el cert és que el temps no sempre col·labora.

Roberto Brasero alerta de l'arribada d'una nova borrasca en plena Setmana Santa
La primavera és imprevisible, i al nostre país encara més. Els canvis bruscos de temperatura, l'arribada de fronts atlàntics i les pluges sobtades formen part del paisatge típic d'aquestes dates. I la Setmana Santa d'aquest 2025, per desgràcia, no sembla voler trencar la tendència.
El conegut meteoròleg Roberto Brasero ha llançat un avís important. Una nova borrasca a l'Atlàntic enviarà nous fronts cap a la península. Aquests deixaran pluges des d'avui al nord-oest, estenent-se durant el dia per bona part del territori.
"Una nova borrasca a l'Atlàntic ens enviarà nous fronts que tornaran a deixar pluges avui al nord-oest peninsular. A més, aniran avançant durant el dia a tota la meitat occidental de la península", ha explicat Brasero. Es tracta d'una situació que anirà empitjorant amb el pas de les hores, ja que la borrasca es desplaçarà d'oest a est i afectarà diverses zones del país.

Aquesta tarda s'esperen precipitacions a Galícia, especialment a Pontevedra i la Corunya, així com en bona part de Castella i Lleó, el País Basc, La Rioja, Navarra, Astúries i Cantàbria. També plourà a Extremadura, Madrid i zones del nord de Castella-la Manxa. En contrast, l'àrea mediterrània, el sud d'Andalusia, Múrcia i Balears es mantindran amb cels més clars i sense pluges.
D'altra banda, la cota de neu experimentarà un descens notable. Començarà al voltant dels 2.000 metres i caurà fins a situar-se entre els 1.100 i 1.400 metres al nord-oest. A més, el vent tornarà a arremetre a les zones més exposades del nord.
A les costes del Cantàbric i Galícia, així com a les muntanyes del nord, s'esperen ratxes de vent intenses. A l'arxipèlag canari, es mantindrà el règim d'alisis. Aquests seran moderats, encara que amb possibles intervals de fort en zones exposades.

Una situació que anirà empitjorant amb les hores
Demà, Dissabte Sant, la situació anirà a pitjor. Una altra borrasca entrarà pel nord, incrementant la inestabilitat atmosfèrica. Es preveuen ruixats generalitzats i tempestes, especialment a l'interior de Catalunya.
A Galícia, les pluges seran persistents. També es registraran precipitacions al sud del Mediterrani i d'Andalusia, encara que seran més febles i passatgeres. El temps més advers afectarà el terç nord del país.
Les temperatures baixaran en bona part de la península. Als litorals mediterranis i Balears podrien pujar lleugerament. A l'interior nord, el descens serà acusat i tornaran les gelades.

La cota de neu es mantindrà relativament baixa durant la jornada de dissabte. Se situarà entre els 1.100 i els 1.400 metres, especialment a les zones del nord peninsular. A més, es preveuen noves nevades que podrien ser destacades a la serralada Cantàbrica i als Pirineus centrals.
De cara a diumenge i dilluns, la inestabilitat persistirà. Nous fronts arribaran des de l'Atlàntic i seguiran deixant pluges al nord-oest i el Cantàbric. El Mediterrani i Balears se'n lliuraran, de moment, d'aquestes precipitacions.