Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Sanitat ordena retirar del mercat el cosmètic +B.O emulsió hidratant

Demanen als establiments que «immobilitzin i no comercialitzin»
Imatge del producte citat i retirat del mercat | Cedida

 

Molt de compte amb un producte que podríem tenir a casa nostra. L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris va informar el passat divendres, 9 de febrer, que s'han retirat 28 lots del producte cosmètic '+B.O. emulsió hidratant PH 5'. La raó: la possible presència d'una bactèria.

 

Aquesta, segons reporta la organització citada anteriorment, té un molt baix potencial infecciós en persones sanes, tot i que també és cert que pot presentar riscos per a persones amb problemes de salut.

'Burkholderia cepacia', l’element de la discòrdia

L’element que preocupa ostensiblement als experts és la 'Burkholderia cepacia'. Es tracta, segons els experts, d’un bacteri que podria estar present a la pràctica totalitat dels lots fabricats a partir del juliol de 2017. És a dir, amb un període de temps que passa dels set mesos, aquest és un producte que podríem tenir perfectament a les nostres llars.

 

És per això que el Ministeri de Sanitat ha saltat a la palestra després de demanar que no s'utilitzi aquest cosmètic «com a mesura de precaució».

 

Així mateix, la norma demana que els establiments que tinguin el cosmètic esmentat que el retirin immediatament. L'Agència Espanyola del Medicament, de fet, demana als centres distribuïdors que «immobilitzin i no comercialitzin» el producte.

Una investigació oberta

L'agència en qüestió, finalment, ha optat per obrir una investigació en coordinació amb la Direcció d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària de la Generalitat.

 

Al mateix moment, però, l’agència esmentada ha demanat al fabricant Telic SAU —amb seu a Bigues i Riells (Vallès Oriental)— que suspengui la venda del producte de cosmètica.

 

Finalment, aquest no és el primer cop que el producte es retira pels seus possibles efectes nocius. L'any 2007, de fet, es va ordenar la retirada i prohibició dels productes produïts a partir del setembre del 2006.  En aquella ocasió, doncs, es va demanar la retirada després d'haver-se detectat contaminació pel mateix microorganisme 'Burkholderia Cepacea' en diversos lots.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris