rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

Sant Cugat del Vallès és la ciutat més rica de Catalunya segons l'INE

Segons un informe de l'Institut Nacional d'Estadística, els indicadors mostren que Barcelona i Castelldefels són les següents ciutats amb més renda anual per llar
Sant Cugat del Vallès. | Cedida

 

Sant Cugat del Vallès, Barcelona i Castelldefels són les tres ciutats més riques de Catalunya. Segons les últimes dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), basades en xifres de l'any 2014, Sant Cugat ocupa la tercera posició i Barcelona, la desena, en un rànquing de ciutats espanyoles amb més renda de mitjana per llar. Les dades estan recollides amb un filtre de poblacions superiors als 50.000 habitants, i a la llista hi figuren 126 ciutats. Castelldefels ocupa la posició número onze amb 35.667 euros de mitjana per família i Cerdanyola del Vallès, la catorze, amb 33.702 euros. La renda mitjana a Sant Cugat supera els 50.000 euros. D'altra banda, la més baixa de Catalunya, Santa Coloma de Gramenet, no arriba als 25.000. L'Hospitalet de Llobregat supera la xifra anterior amb 26.551 euros per llar.

No obstant això, l'INE també publica les dades dels districtes i barris de ciutats de més de 250.000 habitants, que no en són gaire. Els deu més rics, com és d'esperar, pertanyen a Madrid i a Barcelona. De la capital catalana destaquen: Pedralbes, amb 99.752 euros a l'any per llar; les Tres Torres, amb 90.809 euros; Sant Gervasi - Galvany oest, amb 78.491; i, finalment, Sarrià-Vallvidrera amb 68.685. Entre els barris més pobres d'Espanya no n'hi ha cap de Catalunya.

 

En la classificació de les ciutats amb menys atur n'hi ha quatre que són catalanes: Sant Cugat del Vallès, Castelldefels, Barcelona i Cerdanyola del Vallès. Curiosament, aquestes ciutats són les mateixes que les del primer rànquing basat en les rendes per llar. A més, cal esmentar que Rubí és la segona ciutat d'Espanya amb una proporció més alta de llocs de treball en la indústria, amb una taxa del 34,3%.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris