ÚLTIMA HORA

🚨 Sánchez convoca una reunió amb Casado, Rivera i Iglesias al Palau de la Moncloa

Santiago Segura pateix Tinnitus, una estranya malaltia auditiva i crònica

Es caracteritza per ser un so constant a l'oïda. La descriu com «un infern»
Santiago Segura pateix 'Tinnitus' | Twitter

 

Els personatges públics i famosos sembla que gaudeixin de la vida sense haver de patir els problemes de la gent del carrer. No obstant això, també són afectats per malalties i complicacions, com tots els altres. És el cas de Santiago Segura, director i actor de cinema, qui pateix una estranya malaltia auditiva, coneguda amb el nom de 'Tinnitus'.

 

El creador de la famosa saga còmica ‘Torrente’, va confessar que pateix d'«acufen», una altra manera per la qual es coneix la malaltia, «des de fa tres anys». «Tinc un en l'oïda esquerra. És un so constant, durant les vint-i-quatre hores del dia, una espècie d'infern», va lamentar Segura, qui va afirmar que, en començar-la a patir, «vaig pensar que la meva vida havia acabat».

 

«Si no ho dic jo, ningú sap que ho tinc. Més que una malaltia és una afecció, perquè t'afecta a la vida. Per desgràcia, en un 98% dels casos és crònic», va afegir l'artista cinemàtic. D'aquesta manera, explicava els símptomes que li provoquen patir aquesta estranya malaltia.

A la recerca de la cura

Santiago Segura també va parlar sobre el seu suport a la campanya de conscienciació que es va crear a favor d'aquesta malaltia, ‘Tinnitus: no et quedis en fora de joc’. Sobre aquesta, va confessar que es va interessar molt des que va escoltar el moviment, motiu pel qual no va dubtar a recolzar-la i donar-li veu.

 

En aquest context, va afirmar que els líders del projecte es troben desenvolupant un medicament, el qual està sent provat pel mateix artista. «Vaig demanar que m'ho enviessin. Porto prenent-ho dues setmanes», va indicar Segura, qui va reconèixer que des que ho pren, ha notat com «disminueix la percepció del Tinnitus». «T'ajuda a descansar», va sentenciar.

 

Santiago Segura | Cedida

Carme Chaparro i la síndrome de Ménière

 

Una altra coneguda cara televisiva que pateix una estranya malaltia auditiva, semblada a la qual va comentar Santiago Segura, és Carmen Chaparro. La periodista va confessar que pateix la síndrome o vertigen de Ménière, una malaltia que es caracteritza per escoltar una xiuletada constant en l'oïda. En aquest context, va confessar el difícil que se li fa desenvolupar el seu dia a dia amb normalitat.

 

Psicòlegs i especialistes han analitzat aquesta malaltia, que provoca falta de somni, estrès, dificultat per relaxar-se i per socialitzar amb altres persones, entre altres dificultats. Aquests efectes han arribat a provocar greus problemes psicològics als qui ho pateixen, generant estats de depressió i fins i tot, en casos extrems, de suïcidi.

 

Santiago Segura | Cedida

 

Comentaris