rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

CRIM MATARÓ

⚫ Els Mossos desvinculen el germà desaparegut de l'assassinat de la nena de 13 anys

ÚLTIMA HORA

🌊 Alerta de tsunami al Japó per un fort terratrèmol de 6,8

El fiscal Maza no descarta la detenció de Carles Puigdemont

S'ha mostrat a favor d'endurir les penes per evitar els intents d'independència a l'estat espanyol
José Manuel Maza, Fiscal General de l'Estat. | Europa Press.

 

En una entrevista a 'El Mundo', el Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza, ha deixat la porta oberta al fet que la Fiscalia acabi demanant la detenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. «Es podria considerar perquè l'objectiu principal és impedir que es celebri un referèndum. Com ho fem? Hi ha diverses coses a considerar, però el tema demanar presó jo no el descarto en absolut. Tampoc dic que s'hagi de fer abans de l'1 d'octubre. Potser hi ha algunes mesures que no són imprescindibles ara i que són més negatives que positives», ha dit el fiscal. En aquest sentit, considera que els sobiranistes busquen una reacció desproporcionada de l'Estat i, per això, «en aquests moments és important ser proporcional i no portar a terme actuacions en què sigui pitjor el remei que la malaltia».

Una d'aquestes actuacions podria ser la suspensió del Govern de la Generalitat, però Maza reconeix que és impossible: «No podem. Ho hem estudiat, però el criteri de la Secretaria Tècnica és que no cap en el nostre ordenament demanar la suspensió d'un càrrec públic». De fet, el Fiscal General de l'Estat s'ha mostrat partidari d'endurir les penes per evitar els intents d'independència dins l'Estat espanyol i ha lamentat que es suprimís el delicte de sedició impròpia: «El problema és que el 1995 es va suprimir el delicte de sedició impròpia, que era això mateix que està passant ara en intentar retirar de l'estat espanyol una part de la nostra nació sense violència ni actituds tumultuàries. La meva opinió és que això va suposar que decisions contra la llei tan greus com aquesta quedessin com penes molt lleus. Però és el que hi ha. Aquesta és la llei i jo ni la faig ni la reformo».

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris