rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Fiscalia General de l'Estat ordena investigar tots els alcaldes que donen suport al referèndum de l'1-O

Se citarà a més de 700 alcaldes

Avui, 13 de setembre, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha donat ordres a les Fiscalies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona perquè obrin diligències en termes d'investigació per esclarir els actes de cooperació en el referèndum de l'1-O per part de més de 700 alcaldes dels municipis catalans. A més, Maza recorda que el Tribunal Constitucional ha prohibit els actes d'organtizació del referèndum i així ho ha notificat personalment a tots els alcaldes. Des de la Fiscalia s'ha comunicat que —a més d'obrir les diligencies en termes d'investigació— els 712 alcaldes estan citats a declarar com investigats. En el cas de no comparèixer es procedirà a la seva detenció «oficiant als Mossos d'Esquadra en el rol de Policia Judicial perquè ho efectuïn en el termini més breu possible». José Manuel Maza ha volgut destacar que els funcionaris públics que s'impliquin en els actes d'organització del referèndum estan cometent actes de desobediència, prevaricació i malversació, aquest últim condemnat amb 8 anys de presó i inhabilitació absoluta fins a 20. Per finalitzar, el fiscal general de l'Estat, ha puntualitzat que degut al «nombre de municipis afectats, es procedirà a donar preferència a la tramitació de diligències que afectin els ajuntaments de major volum de població». Podeu consultar la llista d'Ajuntaments notificats i el comunicat oficial del fiscal general de l'Estat

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris