La secta ‘Llum de la veritat’ obrirà un centre a Barcelona

L'edifici, situat al districte de Sarrià Sant Gervasi, tindrà 8 plantes i 2.000 metres quadrats
Símbol de la secta Mahikari, que s'instal·larà a Barcelona | Facebook / Sukyo Mahikari

 

Barcelona albergarà la secta ‘Llum de la veritat’. El grup s’instal·larà al bell mig del districte de Sarrià Sant Gervasi amb un edifici de vuit plantes —quatre d’elles són subterrànies— al carrer Anglí de Barcelona, un dels més cars i exclusius de la capital catalana.

Mahikari-Luz Verdadera, així és com s’anomena realment la secta, està en ple procés d’instal·lació a la ciutat, ja que l’edifici, de 2.000 metres quadrats, es troba en fase de construcció. Segons publica ‘El Español’, la secta en qüestió ha optat per arribar a Barcelona perquè és la ciutat que més seguidors concentra en tot l’estat.

 

Així mateix, fonts consultades pel mitjà citat, expliquen que volen que aquest sigui un espai «obert al barri». D’altra banda, un dels aspectes que revela que el grup compliria tots els indicis per ser una secta és que l’expedient que contempla la construcció del temple a Sarrià explica: «L’edificació serà utilitzada per entreteniment espiritual».

 

«Serà com tenir una església al costat de casa»

El mitjà esmentat va més enllà i relata més coses del centre que s’obrirà pròximament a l’exclusiva zona de Sarrià. «Serà com tenir una església al costat de casa», expliquen representants de l’ostatge mentre afegeixen: «En aquests centres s’ensenyen cursos per als futurs membres. Els centres romandran oberts al públic per resar, rebre la llum, participar a les cerimònies i poder conèixer qualsevol aspecte de l’art del Mahikari».

Neguen que sigui una secta

Davant la controvèrsia que ha generat l’aterratge d’aquesta nova «religió» —així ho asseguren— a la ciutat catalana, els responsables del grup han optat per sortir-ne a la defensa. «Mahikari és una secta si l’església catòlica també ho és. O el budisme, el judaisme o l’Islam... Estem reconeguts pel ministeri de justícia», han assegurat.

 

Tot i això, un dels experts consultats pel diari citat, Juantxo Fernández, ha explicat que «són una secta» perquè «al Japó, on van néixer als anys 60, atrauen una gran quantitat de dones i fora d’Espanya se’ls veu com una secta».