rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

CRIM MATARÓ

⚫ Els Mossos desvinculen el germà desaparegut de l'assassinat de la nena de 13 anys

ÚLTIMA HORA

🌊 Alerta de tsunami al Japó per un fort terratrèmol de 6,8

Una sentència acusa al Catsalut de «dèficit assistencial» per no canviar un aparell de raigs X

L'any 2010 una nena de divuit mesos va morir per una obstrucció intestinal per no por realitzar una «correcta exploració» a Tremp
L'hospital comarcal del Pallars a Tremp | Julio Collado

Una sentència del Jutjat de Pimera Instància número 29 de Barcelona retreu al Servei Català de la Salut (Catsalut) que no canviés durant dos mesos un aparell avariat de raigs X, l'any 2010, en què una nena de divuit mesos va morir hores després de ser ingressada d'urgència, a causa de no poder-li fer una prova.

Segons informa 'El Periódico', els fets van succeir la nit del 27 d'agost de 2010. La nena va ser ingressada d'urgència a l'hospital comarcal del Pallars, a Tremp, a causa d'uns forts dolors a l'abdomen. Segons explica la sentència, l'aparell de raigs X portàtil no funcionava des del 29 de juny i fins al 30 d'agost «no es comunica al Catsalut la impossibilitat de procedir a la reparació». En aquells dos mesos, «no es realitza per part de CatSalut o de l'hospital comarcal cap actuació per suplir l'aparell avariat». Segons explica l'advocat de la família, José Antonio Fontanilla, l'autòpsia va revelar que la mort havia sigut per una «invaginació intestinal» —una patologia en què es produeix un bloqueig de l'intestí—, que pot ser detectada si el metge porta a terme una «correcta exploració».
 

La resolució estableix una indemnització de 119.000 euros als pares de la nena. La sentència també conclou que una exploració inicial adequada i proves diagnòstiques per la imatge haurien detectat l'afecció. Admet que, «a causa del greu estat de la menor, no era possible traslladar-la fins a l'aparell fix de raigs X», de manera que el jutge entén que «l'avaria en qüestió i la no substitució de l'aparell per un altre amb la mateixa finalitat s'ha d'entendre com a dèficit assistencial del qual ha de respondre el SalutCat».

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris