Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Serveis mínims en matèria de transports, ensenyament i sanitat per al pròxim dia 3 d'octubre

La Generalitat ha donat el vistiplau a la vaga general convocada contra «la repressió i la vulneració de drets fonamentals»

 

La Generalitat ha aprovat serveis mínims | TMB

 

Com informa la CCMA, la Generalitat ha dictat que el pròxim dia 3 d'octubre es funcionarà sota serveis mínims amb motiu de les jornades de vaga convocades per sindicats minoritaris. Els convocants són els sindicats CGT, Intersindical CSC, COS i IAC que han decidit convocar la vaga general en contra de «la repressió i la vulneració de drets fonamentals». No obstant això, els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, no secunden la convocatòria. Quant als serveis mínims es comprendran entre el dilluns vinent, dia 2 d'octubre i el 13. Els serveis mínims volen garantir, fonamentalment, els serveis sanitaris, el transport públic i l'educació i s'han organitzat de la següent forma:

  

 

 

-Als jutjats de guàrdia es garanteix la presència de treballadors al TSJC i als jutjats d'instrucció i penals, a més a més de serveis mínims del 100% del personal adscrit.

 

-Els serveis d'urgències i les operacions que no es puguin ajornar, així com els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia, s'hauran de garantir.

 

-Les escoles no universitàries tindran fixat un mínim de plantilla.

 

-Rodalies Renfe tindrà uns serveis mínims del 33%; TMB i Ferrocarrils de la Generalitat del 25% a les hores punta; i els dos tindran un servei del 50% en la resta dels horaris.