rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Les set dades de Facebook que has d'esborrar per tenir el compte segur

Un error comú és facilitar massa informació a les xarxes socials
Facebook és una gran base de dades | Catalunyadiari.com

 

El creixement de Facebook és continu i actualment acumula 1.490 milions d'usuaris en la seva xarxa, pràcticament el mateix de ciutadans que hi ha a la Xina. Per això, s'ha convertit en una de les empreses amb més potencial del planeta, fent sombra fins i tot a un altre monstre de la informació com és Google. 

 

Davant d'aquesta situació, és important que al utilitzar aquesta eina cuotidiana es prenguin certes precaucions que ens permeten aumentar la nostra privacitat i seguretat. De fet, una de les recomanacions més reiterades és no publicar en tot moment on ens trobem, com tampoc facilitar les nostres dades personals als contactes, doncs aquests registres queden per sempre a la xarxa. 

 

En aquesta notícia, podràs trobar diferents consells i tècniques a seguir per evitar que el compte de Facebook contingui més informació de la plenament necessària. Et diem les 7 dades que has d'eliminar per conservar la privacitat de la teva identitat

 

Facebook registra totes les nostres activitats | Facebook 

1. El número de telèfon

Encara que aparegui com a ocult, no hi ha cap necessitat de cedir el nostre número personal. Amb aquesta dada, qui en pugui prendre el control es pot fer passar molt mals moments, realitzant trucades de broma que poden convertir-se en amenaces i extorsions. 

 

El nombre d'assetjadors que han utilitzat el telèfon mòbil per tal d'apropar-se a la seva víctima i, mitjançant les dades compartides a la mateixa xarxa, espantar-los com si els coneguessin més del que sembla, ha augmentat considerablement en els últims anys. També pot ser una eina utilitzada per les marques comercials per poder fer trucades i promocionar els seus productes.
 

No publiquis el teu número de mòbil a Facebook | Cedida

 

2. La data de naixement

Tot i ser una dada que teòricament no hauria de comportar grans problemas i que a molts els agrada compartir per ser felicitats en l'aniversari, aquestes xifres, així com el nom i la direcció postal, faciliten la vida als hackers per poder accedir al compte bancari, així com en altres comptes de caràcter personal. 

3. Dades bancàries

Aquesta és la dada més evident que ha de ser esborrada de manera immediata. Tenir aquest tipus d'informació visible per tot el públic pot fer que qualsevol amb suficient malícia i necessitat pugui accedir al nostre compte bancari i realitzar compres, fent-nos perdre els nostres estalvis.

 

4. Persones que no coneixes

És recomanable, periòdicament, fer neteja dels contactes que tenim a les xarxes socials. Més d'una vegada, acceptem a persones pel fet de tenir una llista d'amic més àmplia, però aquesta decisió no és bona, doncs acaben desconeixent qui pot veure les nostres actualitzacions per fer-ne un mal ús.

 

Els assetjadors utilitzen Facebook per accedir a la teva informació | cedida

 

Per això és molt recomanable repassar de tant en tant els contactes agregats i anar filtrant-los, per així evitar que aquests ‘desconeguts’ puguin accedir a la nostra informació i poder-nos fer passar un mal moment.

 

El professor de psicologia d'Oxford, Robin Dunbar, assegura que els éssers humans poden mantenir un màxim de 150 relacions estables.  Ell mateix va fer un experiment en estudiar els seus 3.375 contactes. D'aquests tan sols 4,1 dels seus amics eren considerats «de confiança» i tan sol 13,6 van mostrar simpatia durant «una crisi emocional».

 

5. Companys de feina

S'ha de recordar que Facebook és una xarxa social per amics, no de caràcter laboral. Per aquest motiu, no és recomanable tenir com a contactes els companys de feina, ja que en cas de publicar, o ser esmentat, en una informació que no vols que arribi al teu ambient laboral, si tens els contactes, serà impossible evitar-ho, jugant-te així el teu futur professional. 

 

6. Imatges dels menors

De la mateixa manera que els nens i joves estan protegits d'una manera més exclusiva per les lleis, a causa de la seva condició de menors d'edat, aquesta relació també l'hem de mantenir a les xarxes socials, no fent-los aparèixer més del necessari. 
 

No s'ha de compartir imatges de menors d'edat | Cedida

 

És recomanable que esborrem les imatges dels més petits, ja que ells no estan facilitant el seu consentiment coherent i pot representar un risc. A més, les imatges de Facebook no desapareixen mai, pel que el seu ús incorrecte en un futur és quelcom que no podrem controlar. Ens protegim nosaltres i els protegim a ells.

 

La directora de l'Oxford Internet Institute, Victoria Nash, llança una pregunta a aquells qui comparteixen informació de menos, qüestionant «Quin tipus d'informació sobre si mateixos volen veure els nens i nenes publicat en la xarxa en un futur?». De la mateixa manera, nosaltres en fem una altra: Quines imatges de quan eres petit t'agradaria que fossin públiques? Imagineu que no ho podeu decidir.

 

7. Compatir on ens trobem

A tots ens agrada poder compartir amb els nostres amics on ens trobem. Algunes vegades, fins i tot, per donar una mica d'enveja. No obstant això, aquesta informació no és recomanable que es comparteixi contínuament, doncs que tothom pugui accedir a la nostra localització en qualsevol moment pot facilitar que ens puguin fer passar algun mala passada

 

D'aquesta manera, s'ha de recordar que no és bo que tothom pugui accedir a la nostra ubicació en tot moment, doncs estarem facilitant als assetjadors on ens poden trobar i com ens poden contactar.

 

Els perills que comporta el Facebook Live | facebook live

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris