TENS TELEGRAM?

🔴Rep cada dia la previsió del temps, CLICA AQUÍ!

Els set símptomes més habituals per detectar el càncer

Depenent del tipus de tumor apareixen certes reaccions al nostre cos
La tos persistent pot ser un símptoma de càncer de pulmó. | Cedida

 

El càncer té cada any més presència a l'Estat espanyol, encara que afortunadament molts d'aquests casos s'acaben superant sense problemes. Una de les claus és la detecció precoç del càncer, que permet actuar amb més efectivitat abans que s'estengui i ataqui el nostre sistema greument. Segons explica 'Ideal', el nostre cos ens avisa amb antelació del que pot passar i ens indica si existeix cap problema, encara que normalment acostumem a passar-ho per alt. Aquests són els set símptomes que no s'haurien d'ignorar:

1. Mal d'esquena. És molt habitual entre la gent i pot aparèixer per moltes causes. No obstant això, una d'elles és el càncer de fetge, sobretot si el dolor és prop de l'omòplat dret. 

 

2. Enrogiment o inflor del pit. És el principal símptoma del càncer de mama. Aquesta malaltia és molt agressiva i les cèl·lules canceroses bloquegen els vasos limfàtics de la pell, provocant enrogiment i inflor. 

 

3. Canvis als mugrons. La contracció dels mugrons és un altre símptoma molt habitual del càncer de mama. 

 

4. Protuberàncies cutànies. Si en el nostre cos comencen a sortir protuberàncies, pot ser un símptoma de càncer de pell. Sobretot si aquestes protuberàncies comencen a tenir una textura aspra o fins i tot en anar creixent comencen a sagnar i creen una crosta. 

 

5. Menstruació irregular i dolorosa. És molt habitual a les dones que això pugui passar sense tenir càncer, però és recomanable anar al metge si persisteix, ja que pot ser un clar símptoma de càncer d'úter. 

 

6. Tos persistent. Tossir sense parar pot ser un signe de càncer de pulmó. També els roncs podrien ser un signe de càncer de laringe o de la glàndula tiroide. 

 

7. Sagnat rectal. Si quan anem de ventre hi ha sang als excrements, podria ser un símptoma evident de càncer colorectal, per la qual cosa és molt recomanable demanar hora al metge per fer algunes proves.