Setze hospitals catalans, premiats per la seva excel·lència

El programa Hospitals Top 20 avalua i premia la qualitat de 150 centres sanitaris espanyols
Imatge d'arxiu d'un hospital | Cedida

 

Setze hospitals catalans han estat guardonats aquest dimecres en el marc del programa estatal Hospitals Top 20, uns premis entregats des de fa 17 edicions per l’empresa Iasist que valoren indicadors assistencials i de processos de gestió de més de 150 hospitals d’arreu de l’Estat. Dels 63 premis lliurats, els 16 hospitals catalans n’han obtingut 26, fet que, a parer del Departament de Salut, «posa de manifest novament l’excel·lència i la qualitat» del sistema sanitari públic de Catalunya. L’acte d’entrega dels guardons ha tingut lloc avui.

 

Els premis estan distribuïts en dues categories: premis a la Gestió Hospitalària Global i premis a 8 Àrees Clíniques. En la primera categoria, dels 27 guardons lliurats se n’han donat nou a entitats catalanes. Són l’Agrupació Sanitària Sant Joan de Déu – Hospital Clínic de Barcelona, la Clínica Corachan, el Consorci Sanitari de l’Anoia, la Fundació Hospital Sant Bernabé, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, l’Hospital de Viladecans, l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Universitari Mútua Terrassa i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

 

Pel que fa a les àrees clíniques, en la de Sistema Nerviós els premiats catalans han estat l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. En la de Sistema Respiratori han estat la Clínica Corachan i la Fundació Hospital Sant Bernabé. En la de Cor han estat el Consorci Sanitari del Garraf i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

 

En el cas de l’àrea Muscul-Esquelètica els premiats catalans han estat el Consorci Hospitalari de Vic, l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. En l’àrea de la Dona han estat el Consorci Sanitari de l´Anoia, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu (Sant Boi).

 

En l’àrea de Digestiu els premiats han estat el Consorci Sanitari de l’Anoia i l’Hospital de Sabadell Corporació Sanitària Parc Taulí. I en l’àrea de Ronyó i Vies Urinàries han estat el Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona i l’Hospital Clínic de Barcelona.