Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Shakira afirma que «invertir en educació és el més eficaç per garantir nacions pròsperes»

La Fundació 'Pies Descalzos' impulsada per la cantant està construint una escola que atendrà un total de 1.300 nens
Shakira en una imatge promocional de Costa Cruceros | cedida

 

La cantant Shakira ha trencat una llança a favor d'invertir en educació com la fórmula «més eficaç per garantir nacions pròsperes i en pau», ha destacat en una entrevista. La Fundació 'Pies Descalzos', impulsada per la cantant colombiana establerta a Barcelona, s'ha aliat amb Costa Cruceros per construir una escola a la ciutat colombiana de Cartagena on es preveu que atendrà a 1.300 nens. «Estem molt feliços perquè creiem que aquest és el tipus d'inversions socials que realment fan miracles dins la comunitat, i una transformació palpable no solament en la vida dels nens que es beneficien d'accés a l'educació, sinó també a la de les seves famílies», ha celebrat.

La Fundació ja va construir una altra escola a les afores de la mateixa ciutat que atén a més d'1.200 nens

 

La companyia ha fet una donació d'1,2 milions per iniciar les obres de construcció a partir de 2018, i s'espera que estigui llista a mitjan 2019 per iniciar la seva activitat. Ha lamentat que gran part de la infància de Colòmbia pateix situacions de pobresa extrema i de conflicte, i ha ressaltat el significat del fet que la nova escola obri a Cartagena: «Una ciutat marítima, patrimoni de la humanitat i on hi ha moltíssima pobresa i un gran nombre de desplaçats». «A l'àrea on construirem l'escola hi ha més de 4.000 nens, i 2.000 d'ells no tenen cap tipus d'accés a una educació de qualitat», ha subratllat la cantant, que ha recordat que la fundació va construir una altra escola a les afores de la ciutat, on estudien més d'1.200 alumnes.

 

Ha celebrat poder ser testimoni d'una «transformació social» al seu país quan s'aposta per la inversió en l'àmbit educatiu, i ha assegurat haver vist històries de nens que podrien haver estat reclutats per colles o grups violents i que actualment van a la universitat. «Aquestes són les històries d'èxit que tenim a la fundació», que ha atès a 58.000 nens i 95.000 persones, ha remarcat la cantant, convençuda dels fruits de l'acció educativa en el conjunt de la societat.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris