rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

S'imposen les primeres multes als propietaris de gossos que no en recullen els excrements

Diversos municipis catalans ja han aprovat l'ordenança
S'imposen les primeres multes als propietaris de gossos que no en recullen els excrements | CatalunyaDiari.cat

 

Diversos Ajuntaments d'arreu de Catalunya fa anys que lluiten contra els excrements de gossos a les vies públiques, i intenten conscienciar els amos de mantenir els carrers nets a través de campanyes municipals. Tot i així, moltes poblacions han arribat al límit i ja han implantat multes que poden arribar a centenars d'euros si els amos no recullen els excrements dels seus animals, i les primeres sancions ja s'han començat a imposar. Tal com recull TV3, hi ha molts municipis que a partir de la identificació de l'ADN dels animals estan treballant per poder multar els propietaris que hagin deixat l'excrement al carrer. Es tracta d'un procés llarg, que pot arribar a durar més de tres anys. Municipis com Tarragona, Cornellà, Ribes de Freser, Parets del Vallès i Súria ja tenen les seves ordenances aprovades, i d'altres com l'Hospitalet de Llobregat, la Seu d'Urgell, Tordera i els Hostalets de Pierola tenen previst implantar-les abans d'acabar aquest 2017.

Súria, al Bages, és una de les poblacions que ja ha posat les primeres multes als amos de gossos que no n'han recollit els excrements. L'equip que se n'encarrega el formen un agent cívic, un de neteja i un policia municipal, i ja s'han dut a terme quatre batudes per trobar excrements de gos. En primer lloc es fa una fotografia de l'excrement, el policia certifica que s'ha trobat al mig del carrer, se'n pren una mostra i s'envia al laboratori per analitzar-ne l'ADN. Des de Súria asseguren que el projecte els està funcionant molt bé, després que la mancomunitat el posés en marxa a causa de les queixes veïnals.

 

A Súria van haver de fer un cens genètic de tots els gossos per poder-ne tenir l'ADN, i posteriorment van fer una campanya informativa durant quinze dies que ja va permetre reduir el nombre d'excrements al carrer en un 85 o 90%. La campanya consistia a col·locar una banderola al costat de cada excrement on es podia llegir «Atenció! A partir del 15 de juny aquest excrement tindrà una multa de 100 €». De moment s'han recollit 28 mostres, però només s'han pogut posar tres multes perquè o bé estan en males condicions, o els gossos encara no estan censats. La multa per no censar el gos, també es preveu que s'apliqui. A Parets del Vallès també recullen i analitzen mostres, les multes són de 300 euros, però encara no se n'ha posat cap. Les mostres s'envien al laboratori, on analitzar-les costa 30 euros cadascuna, cost que l'Ajuntament pretén assumir amb els diners de les multes. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris