Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Els Mossos detenen un home durant les protestes a Barcelona

Un sindicat de Mossos es posiciona en contra de l'aplicació de l'article 155 per part del govern espanyol

La USPAC ha redactat un comunicat després de la cessió del director general Pere Soler i el major Trapero i l'activació del 155 a Catalunya
Mossos d'Esquadra. | Cedida

 Després de les primeres accions que ha dut el govern central en cessió al director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler, i al major Trapero, la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), ha redactat un comunicat en contra de l'activació del 155 a Catalunya. Aquest sindicat del cos de seguretat català, es posiciona en contra d'aquesta mesura constitucional. El Mossos defensen que, «es deuen al seu mandat», i per tant, «accepten la seva missió» de protecció de la llibertat, seguretat i protecció de les persones mantenint l'ordre públic. Tanmateix, remarquen que aquest mandat recau per ordres de la Generalitat, que és el màxim representant del poble català.

 

Els agents justifiquen que com a cos policial han de quedar fora de qualsevol posicionament polític. A la vegada exigeixen que tant el govern català com el govern espanyol, «deixin d'utilitzar el cos políticament i jurídicament», segons «els seus interessos». Finalment, exclamen que davant la ineficàcia dels dirigents polítics, els hi toca a ells protegir el cos de tots aquests atacs, per continuar duent a terme les tasques de defensar les llibertats i la pau del poble català.