rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els sindicats de la Policia Nacional qüestionen la coordinació de l'1-O i creuen que «potser no calia actuar»

Representants dels sindicats creuen que l'operació del referèndum va fallar i es fa fer tard
Imatge de les càrregues policials de l'1-O. | CatalunyaDiari

 

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) i la Confederació Espanyola de Policia (CEP), dos dels sindicats de la Policia Nacional, han afirmat en unes declaracions a 'Betevé', que la coordinació durant el referèndum del passat 1 d'octubre va fallar i va arribar tard. Segons el portaveu del SUP, Antonio Granados, i el secretari general del CEP, Sebastián Hernández, el dispositiu de l'1-O hauria d'haver començat dos dies abans de les votacions, el divendres 30 d'octubre, ja que així haurien pogut tancar els col·legis electorals i evitar les càrregues policials del diumenge. «Tu col·loques una sèrie de policies a cada col·legi i no hi entra ningú», afirma Granados. 

 

 

Els sindicats de la Policia Nacional lamenten els ferits que va haver-hi durant les càrregues de l'1-O, però asseguren que es van limitar a acatar les ordres judicials i no polítiques i demanen explicacions a la Delegació del Govern i al Ministeri de l'Interior pels errors comesos. També critiquen la inacció dels Mossos d'Esquadra, però reconeixen que haurien d'haver previst que els Mossos no requisarien urnes ni tancarien col·legis. 

 

 

El portaveu del SUP, considera que una altra opció hagués estat no actuar, ja que, si el referèndum era il·legal, es podia haver deixat votar a la gent: «no calia actuar, perquè era il·legal, per tant, el fet que votés la gent era igual». Granados també reconeix que haver portat aquest tema al terreny judicial «ha acabat donant més força» a l'independentisme. 

 

Els sindicats policials també són crítics amb el desplaçament que s'ha fet dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya, ja que, després de veure la poca activitat que han tingut després del dia del referèndum, creuen que, probablement, no era necessari desplaçar tants agents a Catalunya. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris