rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Els sis casos en què et pots estalviar pagar una multa si vas conduint

Superar el límit de velocitat, aparcar a llocs on no es pot o no portar el cinturó són alguns dels motius pels quals et poden multar
Imatge d'un agent amb una multa de trànsit | Cedida

 

Segur que en alguna ocasió, després d'anys de portar el carnet de conduir, tothom s'ha emportat o s'emportarà una multa. Hi ha, però, sis casos en què el responsable d'una sanció es pot estalviar pagar-la, ja que la Llei de Trànsit indica en quins casos la sanció correspon al propietari del vehicle, el conductor o bé a l'ocupant, en el cas que fos el culpable.

  

  

La Guàrdia Civil o els agents de trànsit encarregats de posar les multes són els que s'encarreguen de notificar la denúncia a l'autor dels fets en el cas que sigui detingut, però en canvi hi ha sis excepcions en les quals el conductor pot evitar el procés.

 

La Llei de Trànsit indica qui ha de pagar en aquests 6 casos:

1. Si t'enxampa un radar
En el cas que tinguis una badada o siguis un fitipaldi al volant, si t'agafa una càmera o un radar, la multa serà enviada al propietari del vehicle i no al conductor. En el cas que el responsable de la multa es vulgui fer càrrec de la sanció haurà de notificar a trànsit.

2. Cotxes llogats
Excepte que s'identifiqui expressament com en l'anterior cas, el responsable de la multa en un vehicle llogat sempre serà la persona que hagi realitzat el lloguer.

3. Multes per estacionar malament o incorrectament
Similar a les multes de radar, serà el propietari del vehicle el que serà multat. No obstant això, si el conductor és un altre, el propietari ho podrà notificar, passant la sanció al responsable del mal estacionament.

 

4. Sancions sobre les dues rodes
Al contrari del que molts pensen, és el conductor de la moto qui s'ha de fer càrrec de la multa si qui porta com a acompanyant no es posa el casc. Una sanció que li costarà al conductor uns 200 euros i tres punts del carnet, que també s'aplicaran en el cas que l'acompanyant no tingui l'edat mínima per anar amb motocicleta.

5. El taxista no està obligat a tenir cadiretes per als menors
En el cas que el nen no utilitzi els sistemes de seguretat com ara cadiretes o elevadors, el responsable serà el conductor. En el cas d'anar en taxi el culpable serà el responsable del nen, ja que els taxistes no estan obligats a disposar d'aquests elements.

6. Problemes amb la documentació del vehicle
És motiu de sanció no tenir la documentació del vehicle en regla o no haver passat la ITV. En els dos casos el responsable serà el propietari el que ha de pagar la infracció, indistintament de qui sigui el conductor.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris