Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SOS Racismo denuncia enfront de la CNMC i Telecinco els comentaris xenòfobs a 'Gran Hermano'

L'ONG ha presentat una queixa per escrit a la cadena de ‘Mediaset’
Javier Eneme, entrevistat per Jorge Javier després de ser expulsat. | Cedida

  

  

  

Javier Eneme, l'ex participant de 'GH Revolution', es va queixar dels comentaris racistes que va rebre tant a la casa del reality com al plató un cop que va ser expulsat i això ha provocat una queixa oficial de SOS Racismo Madrid. L'ONG, que promou la lluita contra el racisme i la xenofòbia, ha manat una reclamació al Departament de Responsabilitat i Govern Corporatiu de Telecinco, i a l'Adreça de Telecomunicacions i del Sector Audiovisual de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, amb la finalitat de «denunciar les situacions de racisme» que ha sofert l'ex concursant i que la cadena de 'Mediaset' ha mostrat.
La gran brega a la casa de 'GH': «Ets un sinverguenza». | Cedida


Javier Eneme es va enfrontar amb alguns dels seus companys per les «bromes» relacionades amb el color de la seva pell que aquests li van gastar dins de la casa de 'Gran Hermano'. Mina, quan parlaven de les càmeres infraroges del programa, va dir: «són per veure a Javi, és l'ovella negra», per la qual cosa l'advocat els va demanar que parlessin en privat amb ells per dir-los que «bromes com les d'abans s'han acabat», situació que va acabar amb una brega descomunal. Quan Javi va ser expulsat, el presentador del programa, Jorge Javier, li va confessar que aquest assumpte s'havia tractat en una reunió del programa i va afegir: «Crec que tens tot el dret del món a dir en un moment que no t'agraden aquestes bromes i que parin». Sembla que les paraules del presentador no van servir de molt, doncs 'GH Revolution' va rebre bastants queixes i crítiques per no realitzar una denúncia explicita d'aquells comentaris racistes que va sofrir el concursant i per prendre mesures legals.

En primer lloc, SOS Racismo contextualitza el succeït i més tard denuncia que s'hagin realitzat aquestes «bromes» i que el presentador hagi sortit perjudicat d'això per enfrontar-se als comentaris. SOS Racismo ataca a 'Telecinco' i al reality per no emprendre cap tipus d'acció «malgrat tenir en coneixement tot el succeït fins i tot publicant un vídeo recopilatori». Per aquesta raó, demana que el programa «condemni durant l'emissió d'una de les gales els comentaris racistes» i que a la condemna s'afegeixin els participants que van realitzar els concursants. A més, obliguen a Competència a «actuar enfront d'aquest tipus de continguts que normalitzen el racisme i no reaccionen de manera adequada contra els mateixos».

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris