Starbucks es «disculpa» per retolar en català explicant que només «seguia la llei»

La marca s'ha disculpat a través de les xarxes socials

 

La popular cafeteria Starbucks també sembla percebre les conseqüències del ‘procés’. La cadena internacional de cafè ha saltat a la palestra informativa després de donar explicacions sobre per què etiquetava en català.

 

«Els cartells de les botigues estan en català perquè seguim escrupolosament la legislació», ha afirmat el director general de la marca a l’Estat, Álvaro Salamanca, en un comunicat després que un dels community managers de la marca expliqués: «Els rètols estan en català perquè aquest és l’idioma oficial a Catalunya».

Així mateix, aquest ha demanat «disculpes per la situació» i ha assegurat que «revisarem la política de les nostres botigues a Barcelona per millorar-la i completar-la perquè tots els nostres clients s’hi sentin còmodes».

 

El següent pas, doncs, podria ser el de posar rètols en castellà.

 

L'origen de la polèmica

La polèmica va esclatar el passat divendres, 29 de desembre, quan ‘OKdiario’ va fer pública una fotografia d’un dels cartells de l’establiment. En aquest, de fet, s’hi podia veure un missatge publicat en català i anglès.

 

La crítica que va fer pública 'OKDiario' | Twitter

 

La resposta de la botiga no es va fer esperar i el dissabte següent, 31 de desembre, Starbucks va contestar a través de ‘Twitter’. «Lamentem profundament el malestar generat per la polèmica (...) de les nostres botigues de Barcelona», han comentat.

Asseguren tenir sentiment apolític

«Els treballadors de totes les nostres botigues a Catalunya són bilingües i atenen verbalment als nostres clients en l'idioma que prefereixin. Castellà o català, o en moltes ocasions en anglès», ha explicat Salamanca.

 

Així mateix el text indica que la marca no vol posicionar-se políticament explicant que «Starbucks és una marca internacional que no té, ni ha tingut mai, cap posicionament polític en cap sentit».