rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Stop Accidentes se centra en l'accident mortal de la lleidatana Marta Soria per intentar canviar la llei

El Congrés dels Diputats debat aquest dilluns una proposició de llei
Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit al Baix Camp | CatalunyaDiari.cat

 

El Congrés dels Diputats debat aquest dilluns una proposició de llei, recolzada pels grups de Unidos Podemos, En Comú Podem i En Marea, que pretén incloure en l'article 381.3 del Codi Penal un nou delicte anomenat «violència vial», segons ha anunciat 'La Vanguardia'.

 

Aquesta proposta ha arribat gràcies a la tasca que ha dut a terme la plataforma Stop Accidentes, en considerar que els responsables d'accidents amb «un alt grau d'imprudència» haurien de complir amb unes sentències condemnatòries molt més fermes i severes. De fet, la plataforma Stop Accidentes ha escollit el fatídic accident que va patir la lleidatana Marta Soria com a exemple.

 

 

 

 

La lleidatana Marta Soria, com a exemple

La notícia de la mort de la jove Marta Soria va consternar la demarcació de Lleida. La noia, de només 27 anys i veïna de les Borges Blanques va perdre la vida l'octubre del 2016. 

 

El tràgic succés es va produir quan un vehicle, que segons l'atestat dels Mossos d'Esquadra conduïa a gairebé 160 quilòmetres en un tram de l'N-240 marcat a només 90 quilòmetres per hora, va envair el seu carril. El turisme de la Marta va sortir disparat de la via, va caure al canal i no es va poder fer res per a salvar-li la vida.

 

Imatge dels familiars de l'última víctima mortal al tram lleidatà de l'N-240, Marta Soria | LleidaDiari.cat

 

Els pares de la jove, consternats

Els pares de la jove han manifestat en nombroses ocasions la possibilitat que els culpables de l'accident estiguessin realitzant curses i avançaments il·legals.

 

Ara, però, la proposta de Stop Accidentes podria ser la clau definitiva. Els pares de la Marta esperen que, almenys, la mort de la seva filla serveixi perquè canviï la llei i es prenguin mesures molt més estrictes envers aquests conductors.

Marta Soria, la jove lleidatana que va morir en un accident de trànsit | YouTube

 

 

Els alcaldes de diferents poblacions afectades també han volgut dir-hi la seva. En declaracions al 'Segre', l'alcalde de Juneda, Antoni Viles, va al·legar que no era la primera vegada que reclamaven quelcom així.

 

«No ens escolten i portem ja molts anys i molts morts. Han de posar-se les piles. Poden construir rotondes, però no hi ha una altra solució que desdoblar la carretera, alguna cosa que hagués pogut evitar l'accident d'ahir», va explicar. 

 

També va voler fer la seva reclamació Enric Mir, alcalde de Les Borges. «Feia una bona temporada (és el primer accident mortal de l'any en el tram lleidatà de l'N-240, encara que a les comarques de Tarragona han mort des de gener tres persones) que hi anàvem darrere», va explicar el batlle mentre al·legava: «Estem una altra vegada amb el mateix problema. A més, amb un govern central en funcions no sembla que ara podem fer cap gestió més».