URGENT

Desallotgen de matinada l'acampada de plaça Universitat

Sugus revela per què el caramel de pinya és de color blau

Wrigley va comprar la marca Sugus a Suchard el 2005
Caramels Sugus amb sabor a pinya | Facebook

 

A gairebé tothom li encanten els Sugus. Aquest caramel, que a vegades es queda enganxat al paladar, té un color per a cada gust. El més lògic és que es correspongui amb la fruita en qüestió, és a dir, taronja per a la taronja, groc per al plàtan o vermell si és de maduixa. Però allà sorgeix un dubte quasi existencial: per què el caramel de pinya és de color blau?

Aquest gran dubte segueix generant controvèrsia avui en dia i fins i tot és motiu de debat a les xarxes socials, però ‘Verne' s'ha posat en contacte amb Wrigley, empresa propietària de Sugus, per resoldre d'una vegada per totes aquest misteri. Per donar amb una resposta convincent ens hem de remuntar al passat. Com en moltes ocasions, han sorgit tot tipus de teories a la xarxa, algunes d'aquestes d'allò més sorprenents, com la que afirma que el color blau de l'envoltori es deu a la bandera de Barbados, el major productor de pinyes del món. Tot i això, aquesta teoria és falsa i s'ha de tenir en compte que la bandera d'aquest estat és blau i groga.

 

«Quan Wrigley va comprar la marca Sugus el 2005 a Suchard , l'envoltori dels Sugus amb sabor a pinya ja era blau» afirma la companyia. El Sugus de pinya havia de ser, per lògica, de color marró o groc, però el groc ja estava agafat i el marró es sol associar amb la xocolata, per tant «després de consultar-ho amb possibles consumidors, Suchard es va decidir pel blau». Resulta curiós que en altres països existeixen sabors que no s'han comercialitzat a Espanya. Fent un breu recorregut per Amazon, podem veure alguns caramels com els de poma verda, grosella i menta. Per altra banda, Wrigley comercialitza a la seva web Sugus amb sabor a préssec i pera.