rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els supermercats Consum deixen d’etiquetar en català

La cadena de supermercats fa 19 anys que es va instal·lar a Catalunya
Imatge d'arxiu dels supermercats Consum | Cedida

 

Els danys col·laterals del ‘procés’ han arribat als supermercats. Si bé és cert que la fuga d’empreses cabdals a Catalunya està afectant moltíssim a l’economia nacional, també ho és que grups com Consum han optat per tenir un greuge comparatiu amb el català.

 

En aquest cas, doncs, els supermercats Consum haurien pres la dràstica decisió de deixar d’etiquetar en català. Quaranta tres anys després de néixer a València i dinou després d’instal·lar-se a terres catalanes, el grup ha pres aquesta dràstica decisió amb els seus productes de marca blanca.

Consum es defensa de les crítiques

La decisió, com no podia ser d’altra manera, ha generat un enorme rebombori a l’entorn de la cadena de supermercats valencians.

 

En aquest context, l’empresa justifica la decisió al·legant que, a part del País Valencià i a Catalunya, també distribueixen a altres indrets de l’estat espanyol com ara Múrcia, Castella-La Manxa, Aragó i Andalusia.

 

«Estem presents a 6 comunitats, per tant, optem per etiquetar els productes en castellà però mantenim la resta de comunicacions amb els socis-clients amb la seva llengua», han explicat a un tuitàrie que havia titllat la decisió d’una «mala notícia».

 

Un petit reducte de català

Tot i que el nom de l’empresa és en català —o en valencià, al gust del consumidor— l’empresa ja només té la cara visible de la pàgina web en català.

 

Si hi donem una ullada, de fet, veurem que la totalitat dels productes de la marca de supermercats valenciana anuncia les seves ofertes, promocions i explicacions íntegrament en castellà.

 

En declaracions a ‘Vilaweb’, els representants de la marca expliquen: «La decisió d’etiquetar la nostra marca pròpia en castellà ha sigut testada amb els nostres clients i aprovada, per la cooperativa, a fi de millorar la llegibilitat dels nostres productes».

 

Les xarxes, de fet, també han expressat la seva opinió amb la decisió dels supermercats.