Susanna Griso critica Puigdemont per convocar una roda de premsa tan sols per mitjans catalans

Va comparar la decisió del candidat autonòmic amb les presses per Trump
Susanna Griso enfadada amb les restriccions de Puigdemont | Antena 3

 

La decisió que ha pres Carles Puigdemont, qui va mantenir en secret una roda de premsa des de Brussel·les, convocant tan sols als principals mitjans de comunicació de Catalunya, no ha agradat gens als principals periodistes encarregats de la resta d'organismes d'informació nacionals, els qui no han dubtat en criticar la decisió del candidat de JxSí.

Un cas clau va ser el de Susanna Griso qui no va dubtar en atacar durament a l'expresident català, lamentant una decisió que excloïa als seguidors dels principals programes emesos per cadenes espanyoles, independentment de si aquests eren catalans o de la resta del país. La crítica la va fer des de la pantalla del programa 'Espejo Público' d'Antena 3.

 

Mentre que Puigdemont participava en aquesta conferència pública, i després que se li notifiqués a 'Espejo Público' que no podria assistir a aquesta, a Griso no li va tremolar el pols en qualificar al polític «d'impresentable», qüestionant-li si no podia haver-hi espectadors d'Antena 3 catalans. «Ens queixem de Trump, però aquest senyor fa el mateix; és un menyspreu absolut dir que els catalans tan sols veuen TV3», lamentava la presentadora.

Indignació entre els corresponsals a Bèlgica

No tan sols Susanna Griso ha denunciat aquesta situació, sinó que també han aparegut veus de diferents periodistes enviats a Brussel·les pels seus mitjans de comunicació. Aquest és el cas d'Alberto Fernández, un corresponsal que treballa per La Sexta, Cope i 'El Mundo', entre altres, qui considera que «Puigdemont nega la informació a la resta perquè 'no és per a nosaltres'».

 

També Antonio Delgado, treballador de RNE, ha qualificat de «cop fort» el privilegi que l'expresident ha donat tan sols a alguns mitjans. Carlos Carnicero, de 'Huffington Post' i 'El Periódico' Ana Núñez, de Telecinco, són altres dels reporters que han criticat les restriccions presentades per Puigdemont durant la seva última conferència pública.