rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Tanca el Diari de Sabadell, un històric de la premsa local des de 1974

Sortirà per últim dia el proper Dijous Sant
La seu del Diari de Sabadell es vendrà per uns 1,5 milions d'euros | Google Maps

 

El periodisme és, malauradament, una de les professions més afectades per la crisi econòmica. Moltes vegades a remolc de grans dotacions econòmiques, els diaris de tot arreu lluiten dia rere dia per intentar combatre els efectes dels estralls econòmics.

 

La situació, però, és a vegades tant extraordinària que algunes publicacions històriques es queden sense recursos i obligades a tancar les seves portes. Aquest és el cas, per exemple, del Diari de Sabadell. I és que el pròxim Dijous Sant serà l’últim dia en que els sabadellencs podran trobar la seva publicació local de referència als quioscos.

Més de 40 anys d’història i 18 treballadors

La publicació va començar a distribuir-se a la localitat del Vallès l’any 1976. La transició es va veure com l’escenari ideal per treure al mercat una publicació local i que vetllava per desmarcar Sabadell de l’absorció de Barcelona.

 

Ara, però, el context és ben diferent. Segons reporta ‘Crónica Global’, el propietari del diari, Ramón Rodríguez Zorrilla, ha anunciat que els 18 treballadors que composen a dia d’avui la publicació esmentada es quedaran sense feina a partir de la pròxima setmana santa.

 

La seu del diari, d’altra banda, es vendrà per poc més d’1,5 milions d’euros i el tancament es farà efectiu després de concloure un evident conflicte laboral entre el braç executor del diari i uns treballadors, acomiadats fa uns anys.

Un dilatat conflicte laboral

El tancament es produeix enmig d'un conflicte laboral que ha acabat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La institució jurídica, de fet, va obligar a Rodríguez Zorrilla a rectificar una primera sentència favorable a l'empresa dictada a Sabadell.

 

Aquesta, de fet, al·legava als números de les indemnitzacions dels treballadors acomiadats al llarg dels últims anys per intentar rebaixar el cost de la massa salarial.Finalment, els magistrats van explicar també que s’havien repartit partides, tot i els 3,57 milions de pèrdues que va relatar tenir el diari entre 2008 i 2015.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris