Un «terrible error» a Twitter obliga a la Guàrdia Civil a demanar disculpes als Mossos

La benemèrita ha publicat un tuit en el qual ha posat en dubte la professionalitat dels Mossos
Un agent de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Un «terrible error», segons ha assegurat la Guàrdia Civil, és el que ha originat una de les polèmiques més ferotges d’aquest divendres, 1 de desembre. A primera hora del matí, el Twitter de la Guàrdia Civil s’ha fet ressò d’una notícia ‘El Mundo’, que apuntava que els Mossos d’Esquadra estaven investigant l’aparició d’unes figures penjades d’un pont de la C-17 amb els logotips de PP, Ciutadans i PSC. Fet que ha estat denunciat per Societat Civil Catalana.

El tuit en qüestió, que ha estat ràpidament esborrat per la benemèrita, assegurava: «Doncs si són els Mossos els que ho investiguen, anem posant-nos còmodes». Davant la falta de respecte, alguns usuaris de Twitter —com és el cas de @punsix— n’han capturat la imatge i la Guàrdia Civil, en veure l’error, ha optat per esborrar la publicació.

 

La rectificació

El missatge ha aixecat molta polseguera i la Guàrdia Civil no ha tardat a disculpar-se al cos de Mossos d’Esquadra assegurant que el tuit ha estat cosa d’un «terrible error» comès per un component «del nostre equip de xarxes socials». Així mateix, la Guàrdia Civil ha afegit: «Volem demanar disculpes als companys de Mossos i depurarem responsabilitats».

L’acceptació dels Mossos

Els Mossos, de fet, s’han mantingut expectants durant una bona estona. Això sí, quan la Guàrdia Civil els ha demanat perdó públicament amb el seu darrer tuit, no han dubtat en acceptar-les. «Gràcies Guàrdia Civil, acceptem les disculpes», han assegurat.