Tots els premis de la Loteria de Nadal

El sorteig s'ha realitzat avui, 22 de desembre

Aquests són tots els premis repartits avui, 22 de desembre, al Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal:

 

- Primer premi - 4.000.000 euros per sèrie - 71.198

- Segon premi - 1.250.000 euros per sèrie - 51.244

- Tercer premi - 500.000 euros per sèrie - 06.914

- Quart premi - 200.000 euros per sèrie - 13.378

- Quart premi - 200.000 euros per sèrie - 61.207

- Cinquè premi - 60.000 euros per sèrie - 58.808

- Cinquè premi - 60.000 euros per sèrie - 05.431

- Cinquè premi - 60.000 euros per sèrie - 37.872

- Cinquè premi - 60.000 euros per sèrie - 18.065

- Cinquè premi - 60.000 euros per sèrie - 03.278

- Cinquè premi - 60.000 euros per sèrie - 00.580

- Cinquè premi - 60.000 euros per sèrie - 24.982

- Cinquè premi - 60.000 euros per sèrie - 02.253

400 persones veient en directe el sorteig

Unes 400 persones feien cua aquest divendres, 22 de desembre, a les 08.00 hores a les portes del Teatre Reial de Madrid, esperant que obrissin la sala per assistir al Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal. A les 06.30 hores ja eren més de 200 els que guardaven la fila, entre ells, Manoli, una de les primeres i de les més veteranes, ja que portava assistint al Sorteig d'ençà que se celebra al Teatre Reial.

 

Disfresses i mil històries

Amb una disfressa de nena de Sant Ildefons i perruca inclosa, als seus 80 anys, no perd l'esperança que li toqui el 'Gordo' i no li importa que els seus fills li diguin que està «malament del cap» perquè no té la intenció de faltar a cap cita. Si li toca el 'Gordo', explica que el repartirà entre els seus fills, el seu nét que està a l'atur, l'ONG del pare Àngel, els Missatgers de la Pau i també es guardarà una miqueta per fer un viatge.

 

Entre els crits d'alegria perquè s'aproxima l'hora d'obertura de portes, s'escolta: «Per la glòria de la meva mare». Era Enrique, qui va arribar aquest dijous a la porta del Teatre Reial disfressat de Chiquito de la Calzada, als seus 84 anys. Un acte per homenatjar al còmic que va morir recentment i que creu que li pot portar sort. A més, assegura que si no li toca, s'ho prendrà amb humor.

 

També van a pel 'Gordo' Marisa i Lydia, de 21 anys i procedents de Sevilla. Fa dos dies van agafar un autobús amb destí a la capital espanyola per assistir, per primera vegada, al Sorteig de Nadal. Lydia sabia que era el somni de la seva amiga i, per això, li va regalar els bitllets pel seu aniversari.

«Quan era petita, recordo que la meva mare posava el Sorteig de la Loteria tots els anys, per la televisió o per la ràdio, inclús, volia faltar al col·legi tan sols per veure'l», explicava Marisa. Tan ella com la seva amiga, van disfressades d'astronauta per tal de representar l'anunci d'enguany de la Loteria de Nadal, ja que explica una història d'extraterrestres.

 

Des de tots els racons

Entre els quatre primers premis també es trobava Jesús Manuel, qui ha viatjat des de Cantàbria per catorzena vegada consecutiva per assistir en directe al Sorteig. «Vinc per una il·lusió, sempre veia la loteria amb el meu tiet i amb el meu pare, ells tenien la il·lusió de venir», recorda. En aquesta ocasió, ha acudit disfressat de Ferran VII i té fe en què aquesta vestimenta li portarà sort i podrà compartir el premi amb els seus fills i la gent necessitada.

 

El madrileny Juan Antonio, de 52 anys, també és un dels habituals. Després de 25 anys assistint, aquesta vegada ha decidit disfressar-se de fiscal per veure si pot «enganxar a Puigdemont», a qui no descarta trobar al Teatre Reial perquè «es repartiran molts diners». Les agulles del rellotge s'aproximen a les 08.00 hores i el públic continua arribant per col·locar-se a la fila. Els que porten esperant des d'aquest dijous, alguns des de fa 24 hores, es freguen les mans pel fred, parlen i comparteixen dolços per amenitzar l'espera.

 

Emilio, de 15 anys, la seva mare Vicenta i la seva germana Marina, de Jaén, es fan una selfie amb Pilar i Valle, de Barcelona, amb Eduardo i Paqui, mare i fill de Madrid, amb Mari Carmen, de Gran Canària, i amb Jorge i Santi, de Medina del Campo. Tots ells s'han conegut a la cua i ja tenen un grup de whatsapp. «Aquest és el vertader esperit del Nadal», afirma Jorge.

 

Al voltant de les 08.00 hores obren les portes, les butaques comencen a ocupar-se i Antonio s'apropa a la bora de l'escenari perquè els assistents al Sorteig puguin comprovar que la bola amb el seu número entra al bombo. Les boles cauen i els riures i els nervis es transformen en silenci per sentir cantar als nens de Sant Ildefons.