Tous ajorna l’expulsió de Pilar Rahola i li demana disculpes

Els responsables de la marca s'haurien posat en contacte amb l'escriptora per comunicar-li la decisió
Imatge d'arxiu de la periodista Pilar Rahola | Tekton.info

 

Canvi radical de guió en l’estira i arronsa de Pilar Rahola i la joieria Tous. Si a finals del passat novembre, la prestigiosa marca tirava pel dret i optava per expulsar a Pilar Rahola i Helena Rakosnik de la seva fundació, ara els Tous haurien decidit rectificar en el cas de l’escriptora catalana.

 

De fet, el comitè executiu de la marca —és el mateix de la fundació— s’havia de reunir aquest dimecres, 20 de desembre, per tramitar l’expulsió definitiva de Pilar Rahola. Tot i això, els joiers s’han fet enrere i, fins i tot, haurien trucat a la mateixa escriptora per demanar-li disculpes.

Crònica de la no expulsió

Davant el posicionament clarament sobiranista de Rahola i Rakosnik —dona de l’expresdent Artur Mas—, la prestigiosa joieria catalana va decidir expulsar-les d’una fundació, a la qual hi havien accedit anys abans per petició expressa dels joiers. El passat 21 de novembre, doncs,  els Tous decidien estripar tots els vincles i fer fora a ambdues de la seva fundació.

 

Segons reporta ‘Informalia’, la periodista Pilar Eyre, íntima amiga de Rahola, li hauria fet saber els joiers es van disculpar amb ella. «Em va dir que la família Tous li havia demanat disculpes per telèfon per tot el número que havien muntat», ha confirmat la periodista.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Pilar Rahola signant llibres a la llibreria Galatea de Reus | CatalunyaDiari.cat

 

Així mateix, segons Eyre, tant Rahola com Rakosnik havien presentat la seva dimissió en privat, però la marca va decidir fer-les fora dies després i públicament. Fet que hauria molestat i molt a una Rahola que va assegurar: «El feixisme sempre persegueix les idees. Ja ho sabem prou bé. El problema ve quan alguns s’espanten i li ofereixen sacrificis».

L’expulsaran després de les eleccions

És el que assegura Ana Alós, amiga de la mandatària de la marca, Rosa Tous. «He pogut contractar amb la Rosa i m’ha dit que és només una qüestió d’agenda», ha explicat aquesta mentre afegia que «crec que és pel tema de les eleccions».

 

La polèmica està servida i el divendres vinent, segons asseguren, es podria tramitar l’expulsió de la controvertida escriptora catalana.