rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El tràfic d'heroïna es dispara a Barcelona

L'heroïna decomissada pel Cos Nacional de Policia fa cinc anys que no para de créixer
Imatde de més de 10 quilos d'heroïna i altres substàncies estupefaents intervingudes per agents de la Policia Nacional  | Cedida

 

La demanda d'heroïna a Barcelona ha crescut. Així ho ha publicat el diari 'El Periódico', el qual assegura que les quantitats que ha intervingut la policia s'han disparat des del 2012. 

 

Entre el 2012 i el 2017, la quantitat anual d'heroïna decomissada a Catalunya pel grup del Cos Nacional de Policia especialitzat en criminals que trafiquen amb aquest estupefaent, ha traçat una línia ininterrompudament ascendent que ha acabat multiplicant per deu la comparativa dels últims cinc anys. 

Segons un informe de l'ONU —Estudi d'Opi a l'Afganistan 2017—, aquest any la producció de la dormidora, la planta de la quan s'extreu l'opi —la droga a partir de la qual se sintetitza l'heroïna—, ha crescut un 87% i ha arribat a un volum de 9.000 tones. De fet, als Estats Units ja han batejat aquest augment del consum d'heroïna com a epidèmia. 

 

 

Salut ho desmenteix

D'altra banda i, segons l'Agència de Salut Pública de Barcelona, no hi ha cap indicador que confirmi aquest augment del consum. Fonts de l'organisme subratllen que les xifres es mantenen estables, en nivells semblants als de l'última dècada i molt allunyats dels que es van registrar fins als Jocs Olímpics de 1992, anys en els quals aquesta droga va devastar milers de famílies catalanes. 

Augment dels narcopisos

No obstant això, des de l'entitat reconeixen que sí que ha augmentat l'exposició pública dels toxicòmans. Un factor que guarda relació amb la proliferació de narcopisos, que han allunyat els addictes de les sales de venipunció supervisades. 

 

Durant aquest 2017 ha aflorat a Barcelona la problemàtica dels narcopisos. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana ja han clausurat 29 domicilis ocupats per traficants i han detingut 35 persones.

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris