Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

En marxa un dispositiu contra el narcotràfic a Girona

Trapero centralitza a la Comissaria General d'Informació els atestats o informes de l'1-O que s'enviïn a fiscalia

El major dels Mossos trasllada a tots els serveis del cos l'ordre que va rebre per part de la fiscalia per actuar davant dels preparatius del referèndum
Trapero ordena traslladar els atestats de l'1-O a la Comissaria General d'Informació. | CatalunyaDiari.cat

 

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha ordenat centralitzar a la Comissaria General d'Informació els atestats o informes de l'1-O que s'enviïn a fiscalia. Trapero ha assegurat en un comunicat en què trasllada a tots els serveis del cos l'ordre del fiscal superior de Catalunya per actuar davant dels preparatius del referèndum que ha rebut aquest mateix dimarts, 12 de setembre. El major dels Mossos argumenta que es fa d'aquesta manera per mantenir una coordinació «adequada» i per evitar «possibles duplicitats» en les comunicacions a la fiscalia. És per això que serà la Comissaria General d'Informació la que «trametrà els atestats o informes policials a la fiscalia superior de Catalunya o a les fiscalies territorials competents». Així, els agents dels Mossos hauran de comunicar els atestats corresponents a la Comissaria General d'Investigació Criminal, que serà la que els traslladi a les fiscalies corresponents. 

El major dels Mossos especifica que aquesta centralització de les comunicacions amb la fiscalia es farà «sense perjudici d'incorporar a les seves diligències les actuacions que les diferents unitats del cos hagin hagut de dur a terme de manera prèvia quan la urgència de la situació requereixi una actuació immediata». A la comunicació, Trapero també especifica que la instrucció de la fiscalia fa referència al tractament policial davant d'actes que s'executin «per autoritats, funcionaris públics o per particulars en connivència amb els anteriors, adreçats a la preparació i celebració del referèndum d'autodeterminació, en tant que indiciaris dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació». 

 

El comunicat del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero | Cedida