Troben restes d'herbicida en catorze grans marques de cervesa alemanyes

Un grup ecologista ha elaborat un estudi i ho ha denunciat
Catorze marques de cervesa alemanyes podrien contenir herbicides | Cedida

 

Un grup ecologista alemany ha denunciat que les catorze marques de cervesa més importants del país contenen restes de glifosat, un dels herbicides més venuts del món, després d'analitzar els components de la beguda en una investigació. La indústria cervesera i el govern alemany han intentat treure importància als resultats de l'informe publicat per l'Institut Mediambiental de Munic. L'associació cervesera Brauer-Bund ha assegurat que els resultats no són creïbles perquè l'estudi es basa en una mostra massa petita.

  

  

 

 

Per la seva banda, l'Institut Federal de Riscos d'Alemanya ha assegurat que els nivells no presenten un risc per a la salut dels consumidors. «Un adult hauria de beure's prop de 1.000 litres de cervesa al dia perquè fos un perill per a la salut», ha assenyalat en un comunicat. La «Reinheitsgebot» o llei de la puresa de la cervesa alemanya, una de les normes més antigues sobre alimentació, que va celebrar cinc segles el 2016, però, estableix que els productors han d'elaborar la cervesa només utilitzant mata, llúpol, llevat i aigua.

 

El grup ecologista ha afirmat que les seves investigacions s'han dut a terme amb les catorze marques de cervesa més populars i ha sostingut que totes presentaven traces d'uns 0,1 micrograms de pesticida, que és el límit màxim permès en l'aigua potable. Brauer-Bund ha assenyalat que s'han dut a terme controls governamentals per assegurar que no hi intervenen substàncies perjudicials en el procés de producció. A més, ha dit que els controls de la pròpia empresa mai han detectat nivells de glisofat per sobre del màxim permès.

 

Els reguladors de la UE estan revisant si autoritzen l'ús de glisofat en els aliments. El comitè d'investigació sobre el càncer de l'OMS ha dit que la substància pot ser cancerígena, mentre que l'Autoritat de Seguretat Alimentària d'Europa ha apuntat que no és probable que causi càncer.

 

Aquestes són les marques afectades:

Hasseröder Pils
Jever Pils
Warsteiner Pils
Radeberger Pilsner
Veltins Pilsener
Oettinger Pils
König Pilsener
Krombacher Pils
Erdinger Weißbier
Paulaner Weißbier
Bitburger Pils
Beck’s Pils
Franziskaner Weißbier