Un truc per no pagar les multes de les zones d'estacionament regulat

Molts usuaris han recorregut les seves multes administratives gràcies al tiquet d'altres conductors
Imatge d'un parquímetre en una zona d'estacionament regulat. | cedida

 

En els temps que corren, el centre de les grans ciutats —i les no tan grans— s'ha omplert de zones d'aparcament regulat, zones blaves, verdes o taronges que permeten als conductors estacionar el seu vehicle durant un període de temps delimitat i pagant una quantitat determinada, en funció del municipi o del tipus d'aparcament que s'esculli.

 

Però de vegades, les presses o les parades «de 5 minuts» acaben provocant que el conductor del vehicle no tregui el bitllet de l'aparcament i rebi una multa administrativa. De vegades, si estàs dins del temps permès, es pot anul·lar la multa en el mateix parquímetre amb un abonament de pocs euros, però no sempre és possible.

Per aquesta raó, hi ha pàgines web i fòrums que ofereixen alternatives per no haver de pagar aquestes multes, que normalment solen oscil·lar entre els 30 i els 90 euros. L'ideal seria treure el tiquet i pagar pel temps que estacionem el nostre cotxe en una d'aquestes zones, i en cas de no fer-ho, anul·lar la multa o abonar el preu que ens imposen en la sanció administrativa que l'Ajuntament de la localitat enviarà a casa nostra.

 

Demanar el tiquet d'un cotxe que estigui abandonant l'aparcament

Però si esteu passant per un mal moment econòmic i no voleu pagar aquesta multa, un truc que sol ser bastant eficaç és demanar-li a un altre conductor que estigui abandonant el lloc el tiquet del seu cotxe.

Imatge d'arxiu d'uns aparcaments de Torredembarra | Aleix Figueras

 

És habitual que quan un conductor abandona la seva plaça ho faci encara amb una mica de temps de sobres respecte a l'hora que té de límit. El fet de demanar el seu tiquet ens ajudarà a recórrer la multa argumentant que, o bé no ho havíem posat bé en el cotxe i el vigilant no ho va veure, o el vigilant es va confondre en posar la multa perquè el nostre tiquet encara era vàlid.

 

No és un truc molt ètic, ja que apel·la a la coneguda picaresca espanyola i ens ajuda a escaquejar-nos d'alguna cosa que hem fet, però hi ha qui ho utilitza i li resulta molt efectiu.