rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

L'UCO demana imputar a CaixaBank per blanquejar 38 milions de la màfia xinesa

També proposen que s'atribueixi el mateix delicte als directors de cinc sucursals
La seu de CaixaBank | CatalunyaDiari.cat

 

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha sol·licitat al jutge de l'Audiència Nacional, Ismael moreno, que imputi per blanqueig de capitals a Caixabank per permetre que s'enviessin a la Xina 38 milions d'euros procedents d'organitzacions criminals del país asiàtic que estan radicades a Espanya, segons ha informat el portal 'La Información'. 

 

Segons el citat mitjà, l'institut armat també proposa que s'atribueixi aquest mateix delicte als directors de les cinc sucursals a través de les quals es van enviar els diners. 

Un informe de 1.000 pàgines

Els investigadors també exposen que el banc va prioritzar els seus interessos econòmics per posicionar-se al mercat xinès per davant de la seva obligació legal de denunciar al Sepblac les operacions sospitoses d'aquesta màfia. Una obligació que s'estableix a la Llei de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Finançament del Terrorisme.

 

Així doncs, i a través d'un informe de gairebé 1000 pàgines, els agents aprecien «una conducta dolosa tant de les persones amb major responsabilitat de l'entitat bancària, com d'aquells que, situant-se en una escala inferior, han incomplert greument els deures de supervisió, vigilància i control en matèria de prevenció del blanqueig, actuant conscientment al marge de les cauteles i inobservant els deures de cura que els hi són exigibles normativament». 

CaixaBank s'hauria embutxacat més de 6 milions

Per la seva banda, fonts de CaixaBank asseguren que l'entitat «compta amb un sistema de prevenció del blanqueig de capitals sòlid i en contínua evolució que compleix amb la normativa de prevenció de blanqueig de capitals i amb una plantilla adequadament formada per a aquests efectes».

 

No obstant, els investigadors asseguren que gràcies a aquestes transferències —les quals no va denunciar—, CaixaBank s'hauria embutxacat més de sis milions d'euros. Tanmateix, l'entitat catalana hauria buscat optimitzar la seva posició al mercat bancari xinès, on controla, a través del seu holding Criteria, un 9,85% del Bank o East Asia, amb seu a Hong Kong. 

 

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris