Un client insulta a un cambrer autista i l'amo de l'establiment reacciona a les xarxes

El client va discriminar a un treballador amb autisme
Treballadors del Gernache. | Facebook

 

Un dels restaurants de Manchester, al Regne Unit, és famós per la seva deliciosa fusió de cuina britànica i francesa. El restaurant Gernache demana a la seva clientela, a la seva pàgina oficial de Facebook, que vesteixin d'etiqueta per provar el seu menú «gourmet», però pel que sembla alguns clients no es comporten de la millor manera. Fa poc un client va faltar al respecte a un dels cambrers, cosa que sempre acaba per succeir als restaurants de tot el món, però el que realment va cridar l'atenció de les xarxes va ser la reacció de l'amo de l'establiment. Andy Foster treballa al Gernache i té autisme, però això no li impedeix treballar amb passió, així que Mike, l'amo del restaurant, i la seva parella Karen està més que satisfets amb la seva tasca. Un incident recent va fer reaccionar així a Mike.

«Avui volem donar-li la confiança que pugui mancar-li a un membre del nostre personal, després d'haver estat tractat amb falta de respecte i discriminat socialment per uns clients que van sopar anit al nostre local.

Quin problema té?, i Per què l'heu contractat? - preguntaven...

A Grenache contractem a la gent segons la seva experiència, coneixements i passió pel treball... No pel color de la seva pell, aspecte, tatuatges, talla de roba, creences religioses o malalties. No discriminem a ningú! Si tu sí que ho fas.... si us plau, no reservis una taula al Grenache. No mereixes el nostre temps, esforç o respecte!»

 

Reacció de l'amo de l'establiment a Facebook. | Facebook