Un nen troba una familia després de viure un infern en un orfenat

El petit de quatre anys va néixer a Bulgària
Israel té quatre anys i va ser abandonat en néixer | Stacey Gagnon
 

Fa un any Stacey Gagnon va agafar un vol a Bulgària i va entrar en un món totalment desconegut per a ella, procedent d'una família de classe mitja americana. Allà es va donar de cop amb la realitat, i entrar en aquell orfenat va canviar la seva vida per sempre.

 

Tot va començar quan, decidida a adoptar, es va fixar en Israel. El nen de tan sols quatre anys va néixer amb espina bífida a escala toràcica, per la qual cosa no sent res de cintura cap avall, i vivia en un orfenat des que va néixer. Stacey va pensar que semblava un nen molt dolç i va desitjar que algú ho adoptés, però no va poder parar de pensar en ell, i va ser llavors quan va decidir escollir-lo.

 
Abans i després de l'estat de salut d'Israel | Stacey Gagnon

 

«És el pitjor cas de negligència mèdica que he vist mai», explicaven els metges que van tractar al petit des que va arribar. El nen tenia una forta desnutrició i la seva dieta es basava només en líquids. Com en l'orfenat suposaven que no viuria molt temps amb la seva discapacitat no rebia cap tipus de tracte humanitari.

Per a Israel l'adaptació ha estat difícil. Sofreix d'estrès post traumàtic i la majoria de les decisions que pren estan basades en la por i el pensament de supervivència. Així i tot, el seu progrés ha estat molt ràpid i en vuit mesos ha passat de la talla d'un nen d'any i mig a la d'un nen de la seva edat.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Familia de Stacey Gagnon | Stacey Gagnon

 

Pel que fa al seu vocabulari, en arribar a Amèrica sabia ni dir vint paraules, i ara sap un centenar d'elles, canta i va a l'escola bressol. Va començar a jugar amb joguines de bebè, classificadors de formes i ara juga amb cotxes i adora tot el que té música. A pesar que Stacey se sent molt afortunada de tenir-ho amb ella, es lamenta que «hi ha nens que estan sofrint cada dia» i que haver tornat de Bulgària amb el seu fill no fa que surtin del seu cap els nens que sofreixen diàriament allà.