rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una biografia revela la verdadera vida de l'actor José Luis Manzano, 25 anys després de la seva mort

L'actor de ‘La estanquera de Vallecas’ va morir als 30 anys a causa d'una sobredosi d'heroïna
José Luis Manzano en una de las pel·lícules que va protagonitzar | Youtube

 

Es compleixen 25 anys de la mort de José Luis Manzano, actor espanyol de cinema dels anys 80 que va morir a causa d'una sobredosi d'heroïna. Va ser trobat sense vida al pis del director Eloy de la Iglesia, el director de cine que va descobrir Manzano als carrers del centre de Madrid. En commemoració de la mort de l'actor, Eduardo Fuembuena ha volgut plasmar en un llibre, ‘Lejos de aquí’ la vida de José Luis Manzano a partir de testimonis com la mare de l'actor i altres familiars i amics, segons informa ‘El Español’

Fuembuena ha assegurat que fins ara, «de Manzano només hi havia mentides a la xarxa». José Luis, després d'un any d'haver conegut al director Eloy de la Iglesia, se'n va anar a viure amb ell per començar la seva carrera com a actor. Així, junts van arribar a rodar quatre pel·lícules: ‘Colegas’, ‘El Pico’, ‘El Pico 2’ i ‘La estanquera de Vallecas’. Tot i haver-se convertit en un dels actors espanyols del moment, als anys 80, la seva adicció a les drogues, principalment l'heroïna, va ser la que va trencar la seva relació amb De la Iglesia i va acabar amb la seva carrera a la dramatúrgia.

 

Segons l'autor de la seva biografia, el director sempre procurava que José Luis no acabés tornant-se addicte a les drogues. Però de tant en tant sí que li donava algun tipus de substància: «no amb la intenció d'habituar-lo, sinó com un pare que omple lleugerament de vi la copa d'aigua d'un infant perquè provi el que correspon a un adult. Tot i així, tal com escriu Fuembuena a la biografia ‘Lluny d'aquí’: «el costum es va fer un hàbit i la punteta es va anar eixamplant i allargant, fins a convertir-se en una ratlla en tota la seva longitud». 

A Eloy de la Iglesia, la seva addicció li va provocar que no tornés a rodar fins quinze anys després i que fos ratllat de drogaddicte i corruptor de menors. Per a José Luis Manzano, l'heroïna el va fer caure en l'oblit i fins i tot va arribar a ingressar a la presó l'any 1991 després de ser acusat d'atracar un vianant en plena Gran Vía de Madrid. Divuit mesos després de sortir de la presó, el jove actor va anar a acomiadar-se del director que el va portar a la fama al seu pis, el mateix lloc on el van trobar mort amb tan sols 30 anys a causa d'una sobredosi d'heroïna adulterada, amb una xeringa al seu genoll, tal com es va revelar en l'autòpsia.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per ZARA! Participa aquí, és molt fàcil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris