Una dona amb limfedema mostra sense complexes les seves cames per ajudar altres dones

Es tracta d'una condició mèdica que causa retenció de líquids i inflamació de teixits i pot provocar que les cames s'inflin al triple de la seva grandària normal
Aquesta és la fotografia que Meagan va penjar a les xarxes socials per combatre contra el tabú de les seves cames. | Meagan Barnard.

 

Meagan Barnard sempre havia tingut un complex amb les seves cames. Tant és així que durant la seva adolescència va arribar a escriure notes de suïcidi arran de l'assetjament escolar que sofria en el col·legi. Els seus companys reien d'ella perquè patia limfedema, una condició mèdica que causa retenció de líquids i inflamació de teixits. En el cas de Meagan, això significava que la seva cama dreta s'inflés al triple de la seva grandària normal, contenint fins a cinc litres de líquid. Els seus companys la van batejar com l'«home Michelin».

El trauma per les seves cames no va abandonar la Meagan després de l'institut. La jove va seguir amagant la seva cama dreta tot el possible, fins i tot a la seva parella. Meagan feia servir pantalons amples, es cobria les cames amb mantes gruixudes, apagava la llum perquè el seu noi no les hi veiés, etc.

 

Enguany però Meagan ha decidit donar un canvi en la seva vida. Es va fer una fotografia en la qual apareix amb bikini, amb la cama descoberta i l'ha compartit a les xarxes socials. Fer pública la seva condició era un pas necessari per superar el trauma. La seva parella, que no va descobrir fins llavors la condició de Meagan, li ha donat suport en tot moment. A més d'una prova de superació personal, Meagan assegura que ha decidit fer aquest pas per ajudar al fet que altres dones com ella no sofreixin en silenci.

 

La jove també ha publicat un vídeo en el qual explica el seu testimoni i està buscant altres models amb aquesta condició per conscienciar sobre la malaltia i la importància que aquestes dones puguin mirar-se al mirall sense complexos.