Una moneda permet saber si el teu menjar del congelador està en bon estat

Una usuària de Facebook ha explicat aquest enginyós truc que et traurà de més d'una dificultat
Una moneda al congelador pot evitar-te més d'un problema amb el menjar. | Cedida.

Segur que més d'una vegada t'ha passat: tornes de vacances i tots els rellotges de casa teva no marquen correctament l'hora. El més probable és que, mentre gaudies dels teus dies de descans, hi ha hagut algun tall de llum al teu domicili. El problema és que no saps quant temps va durar i els aliments que vas deixar al frigorífic i el congelador podrien haver-se fet malbé.

Això pot convertir-se en un problema, però gràcies a les xarxes socials, és possible trobar solucions per a tot. La nord-americana Sheila Pulanco ha compartit el següent truc al seu perfil de Facebook que t'ajudarà a saber si els aliments que vas deixar al frigorífic i el congelador poden ser o no consumits.

 

«Posa una tassa amb aigua al congelador. Treu-la quan l'aigua estigui congelada i posa una moneda damunt i torna-la a posar al congelador. D'aquesta forma pots saber, quan tornis, si el menjar ha estat congelat tot el temps o si s'ha descongelat i tornat a congelar després.

Si quan tornes la moneda està al fons de la tassa, significa que tot s'ha descongelat i tornat a congelar-se després, i en aquest cas no és molt segur menjar-se aquests aliments. Però si la moneda està encara dalt, vol dir que no s'ha descongelat l'aigua, ni el menjar, així que els aliments estaran en bon estat. És fins i tot bona idea deixar-la sempre al congelador, d'aquesta forma, si en algun moment hi ha un tall energètic per alguna raó, ho sabràs. Si no estàs segur sobre l'estat dels aliments, el millor és llençar-los».