EN DIRECTE

⚠ Alerta màxima a Catalunya pel fort temporal de vent

Una noia pateix una greu lesió ocular després de portar les lentilles massa temps

La jove va estar més de 10 hores sense llevar-se les lentilles i una d'elles va acabar enganxant-se a la seva còrnia
Una noia pateix una greu lesió ocular després de portar les lentilles massa temps | cedida

 

L'estudiant britànica Meabh McHugh-Hill va estar a punt de perdre la vista d'un ull després d'una infecció ocular causada per unes lentilles que va tenir posades massa temps. La jove va intentar treure-se-les en adonar-se que feia més de 10 hores que les portava posades, però una de les lentilles se li havia quedat enganxada a l'ull i va acabar arrencant-se la capa superior de la còrnia.

Meabh feia tot el dia portava les lentilles posades i va decidir veure una pel·lícula amb el seu nuvi sense recordar-ho. Quan se'n va adonar, va córrer escales amunt i va intentar treure-se-les sense humidificar l'ull primer, causant l'esquinçament de la seva còrnia, ja que la lentilla se li havia quedat enganxada com si fos pegament. Després d'uns minuts, el dolor es va tornar insuportable i l'endemà es va despertar sense poder obrir el seu ull. Un òptic la va enviar de seguida a l'hospital Royal Liverpool University i allí van descobrir que s'havia arrencat la capa externa de la còrnia, provocant-se una úlcera.

 

La jove va passar els cinc dies següents tancada a la seva habitació en no poder suportar la llum i sota un tractament d'antibiòtics a cada hora. Meabh va superar els seus problemes però el seu ull ha quedat més sensible a la llum que abans. Podria haber perdut l'ull, però va tenir sort i encara té la vista, encara que la seva lesió li impedirà sotmetre's a una cirurgia ocular amb làser en el futur.

 

Una noia pateix una greu lesió ocular després de portar les lentilles massa temps | cedida

Encara que els especialistes afirmen que patir lesions relacionades amb lentilles és molt poc comú, la majoria dels usuaris no prenen precaucions en el seu ús i augmenten els riscos de sofrir-les. En aquest sentit, els oculistes recomanen no dormir mai amb les lentilles posades i no banyar-se o dutxar-se amb elles posades. A l'hora de posar-se les lentilles, recomanen rentar-se bé les mans i assegurar-se que estan desinfectades, tant les mans com les pròpies lentilles.