Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Unió de Pagesos denuncia el Senat i el govern espanyol per infringir la llei europea amb el 155

L'entitat ha animat a totes les persones i entitats que se sumin al seu model de denúncia
Mariano Rajoy anuncia les mesures del 155 | Naciodigital

 

La Unió de Pagesos ha denunciat el Senat i el govern d'Espanya per infringir el Tractat de la Unió Europea, la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea i el protocol addicional al Conveni Europeu per a la protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals. El sindicat creu que les mesures del 155 sobrepassen les permeses per la legislació comunitària de la UE.

Per una banda, recriminen els actes de facto per suspendre l'autonomia i vulnerar el dret fonamental de la ciutadania de Catalunya. A més, titllen que es va dissoldre «il·legítimament» el mandat representatiu que uneix la voluntat dels ciutadans envers els parlamentaris escollits legalment en les darreres eleccions. L'escrit formulat pel sindicat remarca que l'Estat espanyol ha comès una clara discriminació a una minoria nacional en situar el poble de Catalunya en desigualtat amb la resta de ciutadans de l'Estat Espanyol.
 

Per una altra banda, consideren que els acords que han pres els òrgans legislatius espanyols són «un abús de dret» i que s'està desvirtuant la posició que té l'organisme legislatiu català envers el conjunt espanyol. A més, destaquen que els drets fonamentals com a ciutadans europeus del poble català s'han vist afectats perquè l'aplicació de l'article 155 deixa a Catalunya «sense tutela judicial efectiva davant els conflictes de competència amb l'Estat espanyol».

 

Animen a totes les persones a fer aquesta denúncia 


Finalment, com es publica al seu web, el sindicat pagès ha posat a disposició un document per totes les persones i entitats que es desitgin afegir a la denúncia. Animen que es faci servir el seu model i, per aquesta raó, a totes les seves oficines es podran fer efectives la presentació de la denúncia.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris