Veïns de Vilanova i la Geltrú, farts de la brutícia

Les queixes són de persones que viuen al carrer de la Mercè
El carrer de la Mercè està ple de deixalles. | Twitter / @1VilanovaNeta1

 

Els veïns del carrer de la Mercè de Vilanova i la Geltrú porten molt de temps indignats amb la situació que viuen durant el seu dia a dia. Ara, han fet arribar un escrit de denúncia a l’alcaldessa del municipi on exposen que «des de fa molt de temps estem suportant els inconvenients de les males olors, de l’acumulació d’escombraries dins i fora dels contenidors, de restes de matèria putrefacta al terra —amb el perill de salubritat que pot comportar—, de restes de components de fabricació industrial susceptibles d’integrar elements contaminants i perillosos per a la salut pública, de sorolls a la nit en el moment de dipositar les escombraries els establiments comercials de la zona».

 

Les persones que viuen al carrer de la Mercè creuen que els contenidors que hi ha col·locats no són suficients per tota la gran quantitat de deixalles que es genera en aquest punt i que tampoc es buiden amb la freqüència que caldria. D’aquesta manera, consideren que existeix un problema mediambiental i de salut pública greu, que ha anat augmentant i asseguren que «ja no estem disposats a aguantar més temps».

 

Fa un temps, segons expliquen els veïns, se’ls va assegurar la instal·lació d’uns contenidors soterrats per tal de mitigar aquesta situació, però això no ha passat. Per aquest motiu, a la carta a l’alcaldessa, li demanen que l’Ajuntament pregui consciencia d’aquest fet i busqui una solució. Diverses fotografies publicades a les xarxes socials mostren la imatge habitual que presenta el carrer de la Mercè, amb uns contenidors plens a vessar i diverses deixalles escampades al voltant.

 

Les queixes dels veïns són constants. | Twitter / @1VilanovaNeta1
 
 
La situació no millora. | Twitter / @iu_fugitiu