Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

Venen una moneda de 100 pessetes per 164.000 euros

El preu de sortida de la moneda era de 100.000 euros i se'n va valorar la gran «exclusivitat»
La moneda de 100 pessetas que es va vendre per 164.000 euros | Casa de subhastes Cayón

 

La pesseta està en auge. De fet, una moneda d'or de 100 pessetes es va vendre per un preu total —i perquè no dir-ho: al·lucinant— de 164.000 euros. La casa numismàtica Cayón ha registrat una venda de «rècord» per la companya, ja que mai abans havien fet una venda de tant valor.

 

La moneda en qüestió és de l'any 1871, del regnat de Amadeu I de Savoia —rei suïs que va regnar només 2 anys a Espanya i que va abdicar l'any 1973— i ha estat la venda més grossa de la casa esmentada.

 

El director de la casa de subhastes, Clemente Cayón, va explicar que només s'havien fet 12 monedes com aquesta, per la qual cosa, la troballa tenia un enorme valor. «És un dels millors exemplars que coneixem, si no el millor», va proclamar el màxim responsable de la marca.

 

Es tracta, a més, d'una de les primeres mostres d'aquest tipus de pesseta, de les quals n'hi ha només 8 en circulació. Després del derrocament d'Isabel II a l'època de revolució Gloriosa, el Govern Provisional de 1868 va decretar que la pesseta es convertiria en la nova moneda d'Espanya.

 

És per això, de fet, que a part d'haver-hi només 12 monedes, la peça és de col·leccionista perquè és la primera pesseta oficial de la història d'Espanya. 

 

Més enllà de les expectatives

Un dels grans valors de la moneda esmentada és el seu material, ja que aquesta es tracta d'una peça áurea, és a dir, està feta d'or groc. La singularitat de la moneda, de fet, va fer que el col·leccionista en qüestió —del qual no s'ha revelat la identitat— la comprés al·legant a les seves «característiques extraordinàries».

 

La casa de subhastes, així mateix, no esperava una venda d'aquesta dimensió, ja que va superar àmpliament l'estimació que s'havien marcat per a la peça. La subhasta, de fet, tenia un preu de sortida de 100.000 euros i l'objectiu era de 150.000. La xifra final va superar les expectatives i per això, a la casa de subhastes van explicar: «La venda ha causat gran revolada i expectació».

Xifra rècord

Els propietaris de l'empresa van afirmar que es tractava d'una venda de «rècord». Fins aquell moment, la moneda més remunerada havia estat una moneda de plata de 50 reals, del 1626 i corresponent al regnat de Felip IV, que es va vendre per es va vendre 96.000 euros.

 

Així doncs, la moneda de 100 pessetes d'Amadeu de Savoia serà recordada amb gran estima per la casa de subhastes en qüestió. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris