La vertadera data de caducitat dels vuit aliments que generen més debat a la nevera

Moltes vegades la data que apareix a l'embolcall és solament orientativa
Imatge d'un pit de pollastre blanc | Cedida
 

Al llarg de la setmana o segur que algun cop acabeu llançant menjar a la brossa perquè no us heu fixat correctament en la data de caducitat o bé són productes frescs, els quals molts cops no especifiquen quan es deterioren. De fet, s'ha de tenir en compte que hi ha diversos productes que duren pocs dies a la nevera i, en canvi, els podem tenir molt més temps al congelador i això evitar tirar-los si no tenim previst consumir-los aviat.

 

1. Carn de pollastre: La carn d'au crua pot guardar-se un parell de dies a la nevera, però congelada pot durar fins a nou mesos.

2. Ous: Poden durar entre tres i cinc setmanes des de la compra, congelats poden aguantar fins a un any.

3. Xocolata: A temperatura ambient, la xocolata pot mantenir-se entre sis i nou meses. Si el congelem, pot doblar el temps de conserva.

 

Una tauleta de xocolata | CatalunyaDiari.com

Pel que fa als productes lactis, és un aliment que genera bastant debat, ja que normalment s'assegura que sempre duren més que la data límit recomanada pel fabricant, ja que la intenció de la indústria és prevenir al consumidor de les alteracions que pot arribar a patir el producte després de la data en què s'indica que caduca.
 

4. Llet: Acostuma a durar una setmana més de la data de caducitat que apareix en l'envàs, encara que és millor assegurar-se de què està en bones condicions olorant-la. 

5. Iogurt: Aquest producte pot durar unes dues setmanes més de la data de consum que porta impresa, i congelat es pot conservar diversos mesos. 

 

Un iogurt | CatalunyaDiari.com

Respecte als productes frescs com el peix, s'ha d'anar amb molt de compte perquè no és recomanable, en cap cas, menjar-se'l si no està en bon estat i, inclús, molts recomanen congelar-lo abans de consumir-lo, ja que així es pot acabar amb el temut anisakis que viu en alguns peixos. El vi és un altre dels productes que genera més dubtes a l'hora de consumir-lo, ja que curiosament no hi ha data de caducitat.
 
 
El vi no caduca, però si pot perdre frescor, els seus aromes a fruites, o el color, tot i que un cop obert canvia tot i ens aguantarà tan sols uns dies. Com en el cas del vi, la mel és un altre dels productes que no té impresa la data de caducitat, però en ser completament natural pot cristal·litzar-se o caviar de color amb el temps. Tanmateix, sempre és segur consumir-lo encara que passi el temps.
 

6. Peix: Pot tindre's un parell de dies a la nevera, però si el congelem pot durar dos o tres mesos.

7. Vi: Una ampolla oberta pot tenir-se a la nevera uns cinc dies. 

8. Mel: La mel natural no caduca mai. 

El peix, un dels aliments més perillosos | Cedida