Vigila si algú intenta vendre't el dècim 59.203 o el 71.282

Han estat robats i no podràs cobrar el premi
Dècims de la Loteria de Nadal | Cedida.

 

Ara que s'acosta el Nadal, comencem a comprar dècims de loteria. Però no només la comprem a les administracions de loteries sinó també a amics, familiars i coneguts de coneguts. És per això que hem d'anar amb compte amb les estafes i els fraus. En aquest cas parlem del dècim 59.203, especialment si pertany a una sèrie entre la 131 i la 150. Aquest dècims han estat robat i, en cas que et toqui, no podràs cobrar el premi.

El robatori va tenir lloc a la penya Santa Cecilia de Sevilla, aquesta mateixa setmana, on van sostreure 200 dècims que s'havien de vendre entre els associats, a més d'endur-se objectes de valor, com la caixa forta. Després de la denúncia que es va presentar a la Policia Nacional, aquesta va comunicar l'incident a Loterías y Apuestas del Estado (LAE) perquè anul·lessin els dècims. Però aquest no és l'únic cas aquesta setmana. Fa uns dies van robar 380 dècims més en un centre de discapacitats de Coín, a Màlaga. Es tracta del dècim 71.282, que també ha estat anul·lat per la LAE i que, per tant, no es podrà cobrar en cas de ser premiat.

En cas de robatori, des de la LAE recomanen fer una fotocòpia o una fotografia del dècim per així tenir totes les dades i poder facilitat la denúncia. El primer pas és posar una denúncia a la policia on ha tingut lloc els fets, sempre abans que se celebri el sorteig, incloent-hi totes les dades del dècim: nombre, sèrie, fracció i sorteig que es juga.

Según Loterías y Apuestas del Estado, si el premio es mayor de 2.500 euros, el comprador del décimo tiene derecho legal a recuperarlo y cobrar el dinero, todo gracias a la nueva ley contra el blanqueo de capitales. Para recibir el premio hay que presentar el DNI y en los que sean superiores a 5.000 euros, se debe acudir con la denuncia al juzgado y solicitar una orden de paralización del pago de premios. El último paso es remitir la copia de ambos documentos (denuncia y resolución judicial) a Loterías y Apuestas del Estado.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!