rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Es fa viral una carta dirigida a un agent de la Guàrdia Civil

José Rodríguez publica al seu blog una carta oberta dirigida a les forces de seguretat
Una jove regala un clavell a la Guàrdia Civil durant un escorcoll. | CatalunyaDiari.cat

 

José Rodríguez és llicenciat en Física, és exmilitant del PSC, ha exercit diversos càrrecs municipals i en l'administració del partit i actualment treball a l'equip de comunicació de la UGT de Catalunya. Rodríguez té un blog anomenat 'Observatorio de ciberpolítica. Reflexiones alrededor de la política y el ciberactivismo', on aquest dimecres, 20 de setembre, va publicar una carta oberta dirigida a un agent de la Guàrdia Civil després de l'operació policial que va començar des de primera hora del matí i es va allargar durant tot el dia. La carta ja s'ha fet viral a les xarxes després que molts usuaris se'n fessin ressò. 

 

Rodríguez comença l'escrit agraint la tasca de les forces de seguretat, argumentant que entén la seva feina després d'haver estat conseller al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona durant vuit anys. L'autor continua la carta dirigint-se a l'agent dient-li que «saps que t'han entrenat per una cosa molt diferent que perseguir paperetes i aguantar manifestacions de catalans», sinó que «t'han entrenat per perseguit delinqüents de veritat», posant com a exemple terroristes o narcotraficants. També li retreu que la feina que els agents estan duent a terme a Catalunya, a banda que no és la que els toca, «és inútil».

L’autor continua la carta volent donar un avís a l’agent, explicant-li que després dels fets d’aquests dies i, en concret, d’aquest dimecres, «la imatge de la benemèrita s’està fent malbé, els vostres colors i escuts estan quedant com el d’una policia repressiva. Si ja teníeu una imatge nefasta a Catalunya, la que quedarà serà horrible». Tot i així, Rodríguez vol transmetre a l’agent que es tranquil·litzi, que les persones que aquest dimecres es manifestaven en contra dels escorcolls no els faran res, «som pacífics», «quan et donem un clavell, aquest té una espina, et desitgem la pau, però a la vegada que marxis».

 

José Rodríguez acaba la carta dient-li que «anirem a votar, tota la vostra feina és inútil», i que «quan us mirem als ulls no us odiem. No podem. No pots odiar a qui és una víctima d’uns polítics espanyols que no han estat a l’altura». De nou, li recorda que als agents no els van entrenar per enfrontar-se a una «rebel·lió cívica i pacífica i perseguir material de propaganda. Això és feina dels polítics». Podeu llegir tot el contingut de la carta al blog de José Rodríguez. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris