Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El virus del Nil occidental podria danyar els fetus de les embarassades i causar avortaments inesperats

Els resultats de la investigació han determinat que afecta molt més a les placentes que no pas altres virus
El virus del Nil occidental podria tenir greus conseqüències en els embarassos | CatalunyaDiari.cat 

 

  

Hi ha un nou virus que podria tenir greus conseqüències per les embarassades, ja que podria danyar els fetus i causar avortaments inesperats, així com ha confirmat un estudi de La universitat de Washington de San Luis, situada a Misuri, a la revista 'Science Translational Medicine'.

 

 

Es tracta del virus del Nil occidental que afectaria l'evolució de l'embaràs, segons indica el principal responsable de la investigació, Jonathan Miner, qui va fer proves amb rates i teixits humans. «És possible que els virus relacionats amb el Zika, com el Nil occidental, presentin el mateix risc per als fetus en desenvolupament», assegurava l'expert.

 

Tanmateix, encara «no se sap amb certesa» fins a quin punt podria afectar les embarassades aquest virus: «No vull que la gent pensi que estem dient que el virus del Nil és definitivament una amenaça per les dones embarassades i els seus bebès, estem dient que és possible».

Els primers resultats 

El brot del Zika a Brasil va generar una gran tensió i moltes persones tenien por que s'expandís després de la seva aparició, l'any 2015. Per això, es van incrementar significativament les mesures de seguretat, ja que el virus provocava que els bebès de les mares afectades naixessin amb microcefàlia, és a dir, amb caps que eren anormalment petits.

 

El virus del Nil occidental, la nova amenaça per a la societat | CatalunyaDiari.cat 

 

Miner va començar a analitzar el nou virus per descobrir els seus efectes abans de preocupar a la societat. Primerament, el va injectar en rates embarassades per poder examinar com es desenvolupaven les seves placentes i el creixement dels fetus.

 

Els resultats van concloure en què aquest virus afecta molt més a les placentes que no pas altres. Els nivells de dany eren de 23 a 1.500 vegades més alts i, inclús, afecten de 3.000 a 16.000 vegades més els caps de les rates acabades de néixer.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris