Imatge de Xavier Sala i Martín durant la seva entrevista a 'Col·lapse' de TV3

Xavier Sala-i-Martin (63 anys) esclata com mai a les xarxes: 'Són una estafa'

El conegut economista i tertulià no ha pogut contenir la seva ràbia en veure per a què s'està utilitzant la seva imatge

El professor Xavier Sala-i-Martin és, des de fa ja força temps, un economista molt respectat i escoltat a Catalunya. Present en un gran nombre de programes de televisió com a tertulià, ha aconseguit transmetre l’economia de manera propera i fàcil d’entendre. I per tot això s’ha guanyat el respecte i, el més important, la confiança de milers de llars catalanes.

Tanmateix, això també li ha portat més d’un disgust, i el que ha passat en les últimes hores n’és una clara mostra. Amb les estafes virtuals en auge, els delinqüents no han dubtat a utilitzar la imatge del catedràtic per aconseguir els seus objectius. Una estratègia que Sala-i-Martin està decidit a combatre per tots els mitjans, com ha tornat a demostrar.

Imatge de Xavier Sala-i-Martín en una entrevista per a 'Col·lapse' de TV3 el 14 de juny
El conegut economista Xavier Sala-i-Martin ha tingut una gran decepció | TV3

Alerten d’una estafa que fa servir la imatge de Xavier Sala-i-Martin

D’entre els milions d’anuncis disponibles a Internet, Xavier Sala-i-Martin ha alertat sobre un relacionat amb les inversions. Sota la imatge del reconegut economista, i amb el títol "Temps de riquesa", els estafadors animen a aprendre sobre accions. Pel mòdic preu de "13 euros", asseguren que es poden obtenir fins a "8.000 accions".

I la promesa més cridanera és que, suposadament, aquestes accions passaran a valer "6 milions el 2025". Un missatge poc realista, però que els estafadors intenten colar amb la imatge de Xavier Sala-i-Martin.

"Per què ningú surt del meu grup? Perquè no demano cap pagament, no hi ha socis, no hi ha divisió", afegeixen els presumptes delinqüents. L’objectiu final és aconseguir que les víctimes es passin a un grup de WhatsApp privat, per continuar amb l’estafa. I, per guanyar-se la confiança de les seves víctimes, no dubten a utilitzar la imatge i el nom de personalitats molt respectades.

"Segueixen amb la seva, encara que hagin estat denunciats"

L’economista Xavier Sala-i-Martin ha reaccionat amb duresa a les xarxes, ja que no és la primera vegada que li passa una cosa així. "Sembla que els estafadors segueixen amb la seva, encara que hagin estat denunciats davant dels Mossos d’Esquadra", ha escrit. En aquest sentit, el tertulià ha recordat que es tracta d’una estafa i ha desaconsellat qualsevol mena d’interacció amb els seus impulsors.

Muntatge de Xavier Sala i Martín amb TV3
El tertulià és una figura molt respectada a Catalunya | E-Noticies

"Aquests suposats cursos d’inversió són una estafa. No us hi apunteu, no pagueu, no compreu accions ni res del que us recomanin", ha avisat. I és que, segons Xavier Sala-i-Martin, si feu aquestes coses, "us robaran els diners".

En els últims temps, les xarxes socials s’han omplert amb aquesta mena de missatges, que animen a invertir a canvi de grans guanys. I és que a qualsevol li pot arribar a semblar bé la possibilitat de guanyar molts diners amb una inversió mínima. El problema és que aquesta mena de promeses gairebé sempre són una estafa; tot i que sempre aconsegueixen que alguna persona acabi caient-hi.