S'enfronta a 10 anys de presó per intentar agredir sexualment el seu nebot a l'Empordà

Al processat també se l'imputen tres delictes lleus de lesions per haver agredit a la mare del nen i als seus fills

La plantació de marihuana que han desmantellat els Mossos d'Esquadra estava valorada en més de 15.000 euros
A l'acusat també se li imputen tres delictes lleus de lesions | Mossos d'Esquadra

L'Audiència de Girona ha jutjat un acusat d'intentar agredir sexualment el seu nebot de 9 anys a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. Els fets van passar el 2 de novembre del 2017 al pis on vivia la germana del processat amb els seus tres fills. Durant el judici, l'acusat ha negat els fets. La seva germana, per contra, ha relatat que aquella tarda el processat es va endur un dels seus fills a la terrassa i va intentar que li fes una fel·lació.

Quan ella va voler impedir-ho, l'acusat els va agredir a tots, amb una arma afilada i donant-los cops de sabata. Per això, a part d'enfrontar-se a una condemna per temptativa d'agressió sexual, a l'home també se li imputen tres delictes lleus de lesions. Fiscalia i acusació particular demanen que se li imposin 10 anys de presó, que se'n passi 6 més en llibertat vigilada i sol·liciten que no pugui apropar-se a menys de 200 metres del menor durant 17 anys. També demanen que pagui 2.700 euros de multa i que indemnitzi la família amb 7.263 euros.

L'acusat va agredir a la mare i els seus tres fills

Durant el judici la dona ha explicat que l'acusat havia anat a casa seva per cobrar uns diners per uns treballs que havia fet amb el seu exmarit. En veure'l alterat, va demanar que es calmés i el va convidar a anar a la terrassa mentre ella acabava de resar al menjador. 

Al cap d'una estona la seva filla, que tenia 6 anys, la va alertar perquè anés a la terrassa i va ser en aquell moment quan va enxampar l'acusat mentre intentava forçar el seu fill gran, que en aquell moment tenia 9 anys, perquè li fes una fel·lació a la terrassa. Segons ha explicat, va veure com ell tenia els pantalons baixats mentre tenia el nen agafat pels cabells. En veure-ho, li va recriminar el que estava passant i van iniciar una forta discussió. 

L'home va colpejar la mare amb un pal d'escombra mentre la insultava amb paraules com «puta». Tot seguit, va agredir el nen amb un objecte punxant (similar a un tallador d'ungles) que li va causar una ferida a sota de l'ull d'uns 3 centímetres. Ja a fora del domicili, l'acusat també va ferir a la nena amb un pal i li va fer un tall similar a la galta, segons ha relatat la mare. El nadó d'1 any també va acabar amb un cop a la parpella després que l'acusat el colpegés amb una sandàlia. 

La Fiscalia i acusació particular demanen 10 anys de presó per l'acusat | Europa Press

 

L'acusat nega els fets

Per la seva banda, l'acusat ho ha negat tot i ha defensat la seva innocència tot dient que ell «mai abusaria dels seus nebots». També ha subratllat que la seva germana té problemes psicològics i ha atribuït la denúncia contra ell al fet que l'odia. La defensa ha aportat com a testimoni una altra germana de l'acusat que ha assegurat haver-lo acompanyat el dia dels fets.

La testimoni ha afirmat que no van arribar a entrar al domicili i que la denunciant els va fer fora de males maneres quan li van reclamar els diners. Segons ella, els dos germans van discutir i insultar-se mentre els nens estaven a dins de casa i que després se'n van anar. També ha dit que, posteriorment, la seva germana li va dir que es penedia d'haver posat una denuncia i que fins i tot la va acompanyar l'estiu passat als jutjats de la Bisbal d'Empordà per retirar-la. En aquell moment, però, els van dir que el procediment no es podia aturar.

Plena credibilitat dels menors

Els metges forenses i els psicòlegs que han fet teràpia amb els nens i la mare han donat plena credibilitat a la versió dels infants i han descartat fabulació. També han constatat que arran dels fets, els nens es mostraven nerviosos a l'escola. Durant un moment de la teràpia, la nena va explicar que es pensava que l'oncle li ensenyava un «dit molt gros» al seu germà perquè mai havia vist un penis.

D'altra banda, una psicòloga de Serveis Socials ha explicat que s'estava fent seguiment a la família des del 2015, dos anys abans dels fets, perquè la situació familiar ja era complexa per la violència entre el pare i la mare. De retruc, els fills tenien un sentiment de protecció envers la mare però descarten que això hagi interferit amb els fets jutjats avui. El cas ha quedat vist per a sentència.


Comentaris

envia el comentari