IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Les 10 frases més polèmiques de 'La Manada'

Finalitza el judici contra 'La Manada'. En les pròximes setmanes es coneixerà la sentència definitiva

'La Manada'
El judici de 'La Manada', vist per a sentència | CatalunyaDiari.cat

El tribunal decidirà aquesta setmana si deixa en llibertat provisional als membres de ‘La Manada’. A partir de llavors, s'haurà d'esperar a la sentència definitiva de l'Audiència de Navarra per conèixer la decisió final del judici sobre els joves, la qual no es coneixerà fins després de Nadal.

Després de la presumpta violació grupal que van realitzar cinc joves sevillans a una noia madrilenya durant els Sanfermines de 2016, de la qual tots ells s'han declarat innocents, les sessions del judici s'han donat per acabades, deixant moments destacats i difícils d'oblidar.

Els relats de la víctima

L'esquinçador relat de la jove víctima és el reflex del dur moment que va passar. Després d'una declaració, va assegurar que durant tot el temps «tenia els ulls tancats», mentre confessava que en l'única cosa que podia pensar era en el «desig» que aquell moment «acabés al més aviat possible».

Per la seva banda, l'advocat de la víctima va lamentar la publicació de tots els vídeos que van servir com a prova durant el procés. Qualificant-los de «repugnants», va considerar que demostren que l'afectada no estava gaudint el moment, sinó esperant que acabés.

Ferms en la seva innocència

L'altre costat de la moneda ho van oferir els joves del grup conegut com ‘La Manada’, els qui van mantenir el seu discurs sobre la seva innocència fins a l'últim moment. Cadascun d'ells, va afirmar no ser culpable, alhora que van assegurar confiar «plenament en la justícia».

De la mateixa manera, l'advocat defensor de tres dels cinc acusats, va afirmar que no existeixen motius per atacar-los de la manera que ho havien fet durant tot el procés. Entre les seves afirmacions, assegura que «són bons fills, alguns treballen, estan molt units a les seves famílies i amics».

Agustín Martínez, abogado de tres miembros de 'la Manada'

Agustín Martínez, advocat dels tres membres de 'la Manada' | CatalunyaDiari.cam

Les postures dels representants de Navarra

L'Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra també es van posicionar durant tot el procés, exercint com acusació popular. Des de l'executiu de l'autonomia es considerava «impossible» aconseguir una declaració «lineal», per com es van desenvolupar els fets, motiu pel qual rebutjava les contradiccions en què es basava la defensa.

Per la seva banda, Víctor Sarasa, va parlar en representació de l'organisme de la capital, basant-se en què l'absència de pregunta sobre si la jove volia utilitzar «preservatius» era una evidència que no s'estava vetllant per la seva seguretat, sinó obligant-li a passar aquest moment.

Les conclusions de la Fiscalia i del Tribunal

Finalment, seran els representants dels organismes jurídics els qui publiquin la sentència definitiva. En aquest context, la fiscal Elena Sarasate va ser qui va reconèixer que, la jove, davant l'atac de cinc homes, «no li quedava una altra possibilitat que sotmetre's».

Per la seva banda, el Tribunal, que dictarà la sentència en les pròximes setmanes, va descartar que s'afegís una altra investigació al procés, fent referència als fets de Pozoblanco, concloent que «els Whats Apps previs no guarden relació amb els fets».

Retrato de 'La Manada' realizado por Ulises Culebro

Retrat de 'La Manada' realitzat per Ulises Culebro | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari