El consell d'un tècnic del 112 a una dona que va parir un fetus mort a Canàries: «Llença'l a la brossa»

La jove va patir un avortament espontani

Sala de Emergencias 112 de Canarias
Sala d'Emergències 112 a Canàries | Cedida

 

Aquest passat 12 de juny, un taxista de Puerto de la Cruz, a Tenerife, va sorprendre una jove de 27 anys que transportava un fetus mort als seus braços. En veure la situació, l'home va trucar immediatament als serveis policials, que van certificar que la jove havia patit un avortament espontani. La dona anava acompanyada per un menor de 4 anys, que també va ser testimoni dels fets. 

Segons ha informat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Canàries, l'atestat policial entregat al jutjat de Guàrdia certifica que la dona va trucar prèviament al 112, i que els serveis d'emergències li van oferir el pitjor dels consells.

«Llença el cos a la brossa»

Segons aquesta gravació, la jove va parlar amb un tècnic que li va donar tres opcions: la primera ingressar a l'hospital si havia patit una hemorràgia, la segona «llençar el cos a la brossa», i la tercera «embolicar-lo amb una manta i ficar-lo a la nevera, i l'endemà portar-lo a l'hospital». D'aquesta manera, el jutge entén que la dona va actuar d'acord amb les indicacions del tècnic, tot i que serà un altre òrgan qui doni l'última resolució.

Com era d'esperar, el metge que va atendre la trucada ja ha estat apartat de les seves funcions assistencials. En un comunicat, la direcció del SUC assegura que s'ha procedit a «l'apertura immediata d'un expedient informatiu amb l'objectiu d'esclarir els fets i depurar responsabilitats al més aviat possible».

Un altre fetus va ser trobat a l'estació d'autobusos

Sorprenent, el mateix dia va ser trobat un altre fetus a l'estació de «Guaguas» de Tenerife, en una paperera del lavabo de dones. Segons les primeres informacions, el fetus tenia unes 30 setmanes de gestació quan va ser abandonat. No es descarta que la mare pugui haver patit un avortament espontani a l'estació d'autobusos i que abandonés el cos. En aquest sentit, les càmeres de seguretat serien de gran utilitat per esclarir els fets.


Comentaris

envia el comentari